Milli Savunma Bakanı Işık, İngiltere’deki DEAŞ toplantısına katıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Londra’da gerçekleştirilen DEAŞ ile mücadele koalisyonu savunma bakanları çekirdek grup toplantısına katıldı.

15 Aralık 2016 Perşembe 18:54
Milli Savunma Bakanı Işık, İngiltere’deki DEAŞ toplantısına katıldı
Diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığında bugün düzenlenen toplantıda, Suriye ve Irak’ta devam eden operasyonlar hakkında koalisyon harekat komutanları ve yetkilileri tarafından güncel bilgiler verildi

İngiltere ve ABD Savunma Bakanlarının eş başkanlığında cereyan eden kısıtlı katılımlı toplantıda Bakan Işık, hem 10 Aralık’ta İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı üzerine iletilen taziye dilekleri için hem de Suriye ile Irak’ta devam eden operasyonlarla ilgili hassasiyetlerinin dikkate alınmasından dolayı teşekkürlerini sundu.

Bakan Işık, sadece DEAŞ’a karşı değil PKK dahil her türlü terör örgütüyle mücadelenin süreceğini ve bu hususta müttefikleri ile ortaklarından işbirliği ve dayanışma beklediğini belirtti. Toplantıda ayrıca DEAŞ ile uzun dönemde mücadele edilebilmesi için alınabilecek tedbirler de görüşüldü. Uzun vadede güvenliği ve istikrarı sağlayacak nitelikte olacak bu tedbirler paketinin, ileride askeri yeteneklerden ziyade Irak polis güçlerinin eğitimi de dahil olmak üzere sivil unsurlarla uygulanabileceği hususunda fikir birliği oluştuğu belirtildi.

Bakan Işık, bu toplantı vesilesiyle yaptığı ikili görüşmelerde DEAŞ’ın ideolojisine karşı mücadelede uzun dönemde başarılı olunabilmesi için bilhassa batılı toplumlarda artan İslam düşmanlığıyla da mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Irak Savunma Bakanlığına vekalet eden Irak Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi ile de görüşen Işık, hem El Ganimi'ye hem de toplantı sırasında bütün katılımcılara Türkiye’nin Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği önemi, Irak’la her alanda ilişkileri geliştirmek yolundaki niyetlerini ve iradelerini dile getirdiği öğrenildi. Irak tarafının da toplantıda olumlu bir tutum izlediği kaydedildi. 

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108