Kılıçdaroğlu: "Her türlü yaptırımın uygulanması lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda ve Almanya ile yaşanan krize ilişkin, "Neymiş Hollanda Büyükelçisi Türkiye’ye gelmeyecekmiş.''

14 Mart 2017 Salı 14:59
Kılıçdaroğlu: "Her türlü yaptırımın uygulanması lazım"

Zaten burada değil ki büyükelçi. Sen kendi büyükelçini çektin mi, çekmediler. Neden sert önlemler almıyorsun? Milleti gaza getiriyorsun, ‘arkadan önlem aldık’ diyorsun ve milleti kandırdığını sanıyorsun. Her türlü yaptırımın uygulanması lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmasına sağlık çalışanlanın Tıp Bayramını kutlayarak başladı. Toplantıda mağdur ailelerinin de olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sizin haklarınızı savunacağız. Masum insanların hakkını savunmak bizim görevimizdir. Eğer bizim insanlarımız bir sorun yaşıyorsa onların kimliğine, inançlarına, yaşam tarzlarına bakmadan, bu memlekette her vatandaş gibi onlarda özgürce yaşayabilmelidir" diye konuştu.

Sosyal devleti savunduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz insan haklarını sonuna kadar savunacağız. Her zaman mazlumun yanında olduk. Mazlumun yanında durmaya da devam edeceğiz herkes bilsin. Dün Güvenpark’ta yaşanan bir dramla ilgili, bir terör eylemiyle ilgili Güvenpark’ta hayatını kaybeden ailelerin çoçukları, babaları, anneleri biraraya geldiler. Güvenpark’ta 30 kişi hayatını kaybetti. Aileler soruyorlar? Bizim çocuklarımız, babalarımız, annelerimiz öldü. Bizim çocuklarımızı, babalarımızı, annelerimizi hayatlarını kaybedenleri neden şehit saymıyorsunuz? Yaralılarımız var onları neden gazi ilan etmiyorsunuz? Sorunları çözülmedi diye şikayet ediyorlar.

Meydanlara çıkıp şikayet ediyorlar. Terörden büyük acılar çektik. Ben bütün annelere söz veriyorum, şehit yakınlarıyla, gaziler arasında hiçbir ayrım olmayacak. Hangi şehidimiz nerede şehit olduysa olsun herkese eşit muamele yapılacak. Benim şehidim onun şehidi, benim gazim onun gazisi olmayacak. Bütün şehitler bizim şehidimizdir, bütün gaziler bizim gazimizdir. Biz bu ayrımı kaldırmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"Neymiş ‘Hollanda Büyükelçisi Türkiye’ye gelmeyecekmiş.’"

Hollanda ve Almanya’yla yaşanan krize değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hollanda ve Almanya’yla bir kriz yaşadık. Hala devam ediyor. İlk duyduğumda emin olun çok üzüldüm. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı havada geri döndürülüyor. İzin verilmiyor. Hollanda’ya giremezsin deniliyor. Bir başka bakanı Hollanda’dan sınır dışı ediliyor ve çıkarılıyor. Asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar rencide edilmemişti. İlk tepkimiz şu olmuştu; diğer dış politikada yaşanan olumsuzluklar gibi bir tabloyu yaşamayalım. ‘Ne gerekiyorsa yapın, sonuna kadar arkanızda olacağız. Hollanda’yla ilişkilerin tamamını askıya alın.’

Osmanlı Dönemi’nde bile bu kadar rencide olmamıştır. Bugün açıklamalar oldu, yaptırım uyguluyoruz neymiş ‘Hollanda Büyükelçisi Türkiye’ye gelmeyecekmiş.’ Zaten burada değil ki büyükelçi. Sen kendi büyükelçini çektin mi? Çekmediler. Neden sert önlemler almıyorsun? Milleti gaza getiriyorsun, ‘arkadan önlem aldık’ diyorsun ve milleti kandırdığını sanıyorsun. Ne gerekiyorsa yapacaksın kardeşim. Sen rencide olmayabilirsin ben rencide oluyorum. Ben bu ülkenin çıkarlarını savunmak zorundayım. Her türlü yaptırımın uygulanması lazım. Dışışleri Bakanı ‘Yaptırımımız çok ağır olur’ diyor. Hangi ağır yaptırım uyguladılar? Ekonomi Bakanı ‘Ekonomik yaptırım uygulanması söz konusu değil.’ Sayın Cumhurbaşkanı ‘Sen bunun bedelini ödeyeceksin’ diyor. Merak ediyorum nasıl ödeyecekler? Lafa gelince tamam okkalı laflar var. İşe gelince ortada bir şey yok. Ya diline hakim olacaksın, büyük söz söylemeyeceksin ama büyük lokma yutabilirsin ya da bu tür boş laflarla milleti gaza getirmeyeceksin. Neden gaza getiriyorlar? Çünkü referandum var, acaba buradan bir şeyler koparabilir miyiz? Vatandaşı ‘evet’e ikna edebilir miyiz? Bunun arayışı içindeler."

4 Aralık 2012’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın resmi bir heyetle Irak’a gitmek üzere uçağa bindiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Irak hükümetinin izin vermediğini, bakanın uçağının geri dönüp Kayseri’ye indiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, "Hiçbir tepki oldu mu? Millet ayağa kalktı mı, gazeteler boy boy haber verdi mi? Niçin olmadı? Çünkü referandum yoktu? Bakan hükümetin bakanı, yine biz tepkiyi gösterdik. 4 Temmuz 2013 Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde 11 Türk askerinin başına çuval geçirildi. Hükümetten bir tepki geldi mi? Tık yok. Bu ülkenin askerlerinin başına çuval geçiriliyor tık yok. Niçin? Referandum yok. Şimdi referandum var. Şimdi asarız keseriz dönemi. O dönem ses bile yok" değerlendirmesinde bulundu.
 

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108