Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, “Bulgaristan Cumhuriyeti’ni, ülkesindeki azınlıkların siyasi haklarını kısıtlama amacı taşıyan ve Avrupa kurallar sistemine temelden aykırı bu tür uygulamalardan vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

09 Mart 2017 Perşembe 09:19
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'nın basın açıklaması hakkındaki soruya cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’nın 7 Mart 2017 tarihli basın açıklamasında atıfta bulunulan ‘kurallar temelli’ Avrupa sisteminin kurucuları arasında Türkiye Cumhuriyeti de yer almaktadır. Bu kurallar sistemine atfın, Türkiye’de yaşayan Türk asıllı vatandaşlarını en temel siyasi haklarından biri olan seçme haklarını kullanmaktan mahrum bırakmak amacıyla, Türkiye’de kurulabilecek azami sandık sayısını 35’le sınırlamak için özel bir yasa çıkaran bir ülkeden gelmesi manidardır.

Bulgaristan Cumhuriyeti’ni, ülkesindeki azınlıkların siyasi haklarını kısıtlama amacı taşıyan ve Avrupa kurallar sistemine temelden aykırı bu tür uygulamalardan vazgeçmeye davet ediyoruz.

Bulgaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ileri sürülen maddi teşvik vaadi gibi iddialar tabiatıyla gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

Türkiye’nin hiçbir devletin içişlerine karışması da söz konusu değildir.

Türkiye Cumhuriyeti, bugüne değin olduğu gibi, ''ülkesinde bulunan tüm Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan seçimlerinde oy kullanabilmeleri için gerekli en ideal koşulları sağlamaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Müftüoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108