Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya tutuklu gazeteci cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gönderilen tutuklu gazetecilerle ilgili listede katilden soyguncuya, çocuk istismarcısından dolandırıcıya kadar herkesin olduğunu, listede sadece gazetecilerin olmadığını söyledi.

22 Mart 2017 Çarşamba 11:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya tutuklu gazeteci cevabı

Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganlarına cevap veren Erdoğan, “Biz beşer planında kimsenin karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Biz sadece Rabbimizin huzurunda rükûda ve secdede eğiliriz” dedi. 

Batı ülkelerinin Türkiye’yi sürekli basın özgürlüğüne uymamakla, gazetecileri hapse atmakla suçladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizin özgürlüğünüz, özgür bir ülke olan Türkiye’nin Cumhurbaşkanına ‘diktatör’ diyecek kadar siz özgürsünüz. Benim ülkemde ise kendi Cumhurbaşkanına her türlü hakaret eden, her türlü karikatürlerle saygısızlığı yapanlara biz en ufak bir müdahalede bulunmayacağız ama yargıya gitme hakkımızı da kullanmayacak mıyız? Müsaade et de hiç olmazsa yargıya gitme hakkımızı kullanalım, yargı ne karar verirse ona da saygı duyarız, yapılan bu. Ben hukuki yollarımı aramak durumundayım. Eleştiri başım gözüm üstüne, ama hakaret asla, aileme varıncaya kadar, çocuklarıma varıncaya kadar hakaret edenler. Sen beni eleştir, yanlışlarımı söyle, bunlardan istifade ederim ama hakaret olduğu zaman ona tahammül edemem, hukuki yollarımı aramak durumundayım. Bu gazeteciler listesini verin dediğimizde isimlere bakıyoruz, yurt dışı için söylüyorum, içlerinde katilden soyguncuya, çocuk istismarcısından dolandırıcıya kadar herkes var, gelen listede sadece gazeteci yok. Geçenlerde ülkemize 149 tutuklu ismin bulunduğu bir liste geldi. Arkadaşlarımız baktı ki bu listenin 144’ü terör suçundan, 4’ü adi suçlardan cezaevinde bulunuyor. Mesela bunlardan birisinin suçu ülkemize Kuzey Irak’tan bomba düzeneği getirmek, bir diğerinin suçu polis aracımıza saldırıda bulunarak 2 polisimizi şehit edip, 3’ünü yaralamak. Bir diğeri patlayıcı madde ile yakalanmış, bir başkası kahvehaneye patlayıcı madde atmış. Banka soyanından seçim bürosu yakanına kadar ne ararsanız bunların içinde var. Sormazlar mı adama, bunların gazetecilikle ne ilgisi var ki liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz. Biz asıl niyetin farkındayız. İşin ucu kendilerine dayanınca demokrasiyi, hakkı, özgürlükleri, adaleti rafa kaldırmakta beis görmeyenler, mesele Türkiye olunca yüzlerine hemen maske takıyorlar. Bizde bu şekilde maske ile karşımıza çıkanlara haydut muamelesi yapma kararını aldık. Öyle saklayacak bir şeyin yoksa neden maske takıyorsun, çık ortaya delikanlıca ‘benim Türkiye ile meselem var, bölünmesini, parçalanmasını istiyorum’ de ki herkes kimin ne olduğunu görsün” diye konuştu.

“Hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz”

Avrupa ülkelerine seslenen Erdoğan, “Anadolu basınının huzurunda bize parmak sallayan Avrupa’ya bir kez daha sesleniyorum, Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalı'nın ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108