Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile Rusya-Ukrayna krizini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna krizini ve ikili ilişkileri ele aldı.

10 Mart 2022 Perşembe 21:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile Rusya-Ukrayna krizini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna krizini ve ikili ilişkileri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna krizini ele aldı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Biden, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı. Liderler, Rusya’nın sebepsiz ve haksız yere Ukrayna’yı işgali konusundaki ortak endişelerini tartıştı. Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettiler” denildi.

Liderlerin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının derhal durdurulması gerektiğini vurguladıkları ifade edilen açıklamada, liderlerin söz konusu krize yönelik koordineli uluslararası tepkiyi memnuniyetle karşıladıkları aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, “Başkan Biden, Türkiye’nin ihtilaf konusunda diplomatik bir çözümü destekleme çabalarının yanı sıra Türkiye’nin barış ve istikrarın geliştirilmesine yardımcı olan bölge liderleriyle son zamanlardaki ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Liderler ayrıca, ikili ilişkileri güçlendirme fırsatlarını da görüştü” denildi.

Beyaz Saray’dan görüşme için "yapıcı" ve "uzun" nitelendirmesi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, liderler arasındaki görüşmenin yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirterek, görüşmeyi "yapıcı" ve "uzun" olarak nitelendirdi.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108