CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan 'izdivaç programları' açıklaması:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, televizyon kanallarında yayınlanan izdivaç programlarını izlemediğini, rahatsız olduğu şeyler bulunduğunu belirterek, "Öyle bir hale geldik ki Türkiye’de ahlak çöküyor" dedi.

17 Mart 2017 Cuma 14:50
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan 'izdivaç programları' açıklaması:

Milletvekili Aykut Erdoğdu, 16 Nisanda gerçekleştirilecek referandum kapsamında partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret ederek, partilileri ile bir araya gelip basın toplantısın düzenledi. Erdoğdu’ya basın toplantısında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan da eşlik etti. Toplantıda referandum konusuna değinen Erdoğdu, demokrasinin devam etmesi için “hayır” dediklerini belirtti.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğdu, bir gazetecinin "İzdivaç programlarının kaldırılması gündem de, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz” sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:

Eğer bu memlekette ahlaki çöküntü konuşulacaksa, ilk yetimin hakkının yenilmesinden konuşmalıyız. Fakirin hakkının yağmalanmasından konuşmalıyız. Bu memlekette ahlak sorununu konuşacaksak daha ortaokul çocuklarımızın ellerinde 5 TL’ye sentetik uyuşturucular ile bu çocuklar mahvediliyor bunu konuşmalıyız. Bana sorarsanız kişisel olarak ben izdivaç programlarını çok seyretmem, rahatsız olduğum şeyler de var. Ama bir ülkeyi eğitimsiz, kültürsüz, cahil bıraktıktan sonra ‘bu ülkede izdivaç programlarında bunlar konuşuluyormuş’ derseniz ey bunlar izleniyor. Bizim konuşmamız gerekenler bunlar değil. Gelecek nesillerimizin daha nitelikli programlar yapmasını ve izlemesini istiyorsak gelecek kuşaklarımızın dünyaya bunu anlatmasını buluşlarıyla, ahlaklarıyla, vicdanı ile anlatmasını istiyorsak önce oturun eğitim sistemini konuşalım derim. Şimdi öyle bir hale geldik ki Türkiye’de ahlak çöküyor. Ahlak sükut ediyor. Bakın öyle bir nesil yetiştiriliyor ki dindar diye nesil yetiştiriliyor arkadaşının sorusunu çalarak, arkadaşının hakkını yiyerek bir göreve geldiğinde en ufak bir şekilde kalbi, vicdanı sızlamıyor. Çürüyoruz bu çürüme sadece bizi çürütmez, memleketin insanı çürürse vatanı çürür, vatanı çürüdüğünde de kul köle olursunuz vatanınızı kaybedersiniz. Düşünsenize yolsuzlukların kol gezdiği bir ülkede daha ne kadar insanları şehit vermeye ikna edersiniz?”

"Bakın Hollanda’da faşist partiler güçlendi niye?"

Gazetecilerin, Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik sergilediği tutumu hatırlatması üzerine Erdoğdu, yurdunu seven her insanın yaşananları gördükten sonra yüreğinin sızladığını belirtti. Hollada’da faşist partilerin iktidara gelmesi ile ülkede yaşayan 6 milyona yakın Türk’ün hayatlarının zora girebileceğini savunan Erdoğdu, “Şu hale bakın Hollanda’da düştüğümüz hale bakın. İnsanın yüreği sızlıyor ne demek ya Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanının o Hollanda’da düşen, harbiden atıyla, itiyle geldiler ama siz getirttiniz. Siz o hale düşürdünüz. Bundan sonraki tarihimiz boyunca yüzyıllık tarihimiz boyunca ve gelecek yüz yıllık cumhuriyet tarihimiz boyunca bir bakanımız Avrupa’da küçük düşürülmüştür. Buna sebep verdirmemek lazım. Yurdunu seven her insanın buna yüreği sızlar. Bakın Hollanda’da faşist partiler güçlendi niye? Türk düşmanlığı üzerinden, bu hallere mi getirecektik biz? Yazık değil mi şimdi 6 milyon insanımız yaşıyor bizim orada günlük hayatları ne kadar zora girecek bu insanların? Şimdi Afyon’dan hiç mi ihracat yapan firmamız yok? Kolay mı onların ihracat yapması? Afyon’dan, Antalya’daki turizm otellerine satış yapan hiç mi yok? Şimdi Hollandalı korkacak, Alman korkacak” diye konuştu.

Erdoğdu basın toplantısının ardından partililerle basına kapalı olarak bir araya geldi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
ChpIzdivaç Programları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108