Başbakan Yıldırım, Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang'ı kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-in Kang'ı kabul etti.

16 Mart 2017 Perşembe 13:17
Başbakan Yıldırım, Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang'ı kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü temel atma töreni vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret etmekte olan Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-in Kang'ı Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık yarım saat sürdü. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede tarihi dostluk ve dayanışma üzerine kurulu ikili ilişkilerin her alanda ilerletilmesine yönelik ortak irade vurgulandı. Bu yıl Kore Cumhuriyeti’yle idrak edilmekte olunan diplomatik ilişkilerin tesisinin 60. yıldönümü vesilesiyle ilan edilen "Türkiye-Kore Kültür Yılı" etkinliklerinin halklar arasındaki dostluk köprülerini pekiştirmesi arzusu da dile getirildi.

Görüşmede, ticaret açığının kapatılması, yatırımların ve turizmin artırılması, FETÖ ile mücadele konuları da ele alındı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
BaşbakanKore
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108