6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, dünyada seyahat eden kişi sayısının arttığını belirterek, "Geleceğin turizmine baktığımızda insanların, seyahat güvenliği ve kendini güvende hissetme en önemli nedenlerden biri olacak" dedi.

25 Kasım 2016 Cuma 10:57
6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi, Antalya’nın Lara bölgesindeki bir otelde gerçekleştirildi.

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2016 turizm yılının bugüne kadar yaşanan en karmaşık yol olduğunun altını çizdi. Yaşanan olumsuzluklardan fırsatların da çıkabileceği söyleminin kendi kendini avutmak olduğunu dile getiren Hacısüleyman, "Fırsat değil ama fırsatçılığın yüz bulduğu bir yıl olduğunu söylemek yanlış tespit değil. Ekonomik zorluklar içine giren bir sektörün ayakta kalabilme mücadelesi verdiği bir dönemde hangi fırsattan bahsedilir. Bu söylemi ancak olumsuzluklardan ders çıkarma fırsatı olarak düzeltilebilir" dedi.

2016 yılının turizmcilere çok şey öğrettiğini vurgulayan Hacısüleyman, "Bu yaşadıklarımızdan beş temel ders çıkarabiliriz. Bir, fiyat her şey demek değildir, bu fikir doğru olsaydı bu kadar kişi gelmemezlik etmezdi. Fiyat hizmet dengesi çok önemlidir. İkinci temel ders turizmin ülkemizde 50’nin üzerindeki sektörü doğrudan etkilemesi.

Turizmin bir devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini öğrendik. Dördüncüsü dünya turizminde politik söylem ve gelişmeler daha önce turizmi etkileyen bir olgu olmamıştı. Dünya turizm hareketinde misafirlerin destinasyon tercihinde turistik imajın yanında ülkelerin politik imajlarının da önemli olduğu ortaya çıktı. Beşincisi ise Türk turizmine yeni bir senaryo gerektiğini görüyoruz" diye konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108