NİLSEM kursiyerlerinden ‘Kırk Yama’ sergisi

Nilüfer Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerden oluşan “Kırk Yama” sergisini Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açtı.

16 Mart 2017 Perşembe 12:27
NİLSEM kursiyerlerinden ‘Kırk Yama’ sergisi

Nilüfer Belediyesi’nin kadınların hem eğitim, üretim ve sosyal hayatın içinde yer almaları, hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla hayata geçirdiği Nilüfer Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (NİLSEM) yapılan çalışmalar güzel sonuçlar veriyor.

Nadide Yakıt eğitmenliğindeki kurslarda eğitim alan 22 kursiyer, Anadolu’da “Yamalı bohça” olarak bilinen “Kırk yama” tekniğiyle yaptıkları çalışmaları, düzenlenen sergide beğeniye sundu.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’ndaki serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary 2440. Bölge Guvernörü İsmail Rodoplu, NİLSEM Eğitmeni Nadide Yakıt, NİLSEM kursiyerleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, NİLSEM’de bu dönem yaklaşık 2 bin kadının, kentin farklı noktalarında açılan atölyelerde el sanatlarını öğrendiğini belirterek “Bunların içinde kırk yamanın ayrı bir özelliği var. El emeği, göz nuru tabiri tam da bu iş için söylenebilir” dedi.

Kursiyerlerin, bütün çalışmalara büyük emek verdiğini söyleyen NİLSEM Eğitmeni Nadide Yakıt da desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Yapılan açılışın ardından sergiyi gezerek eserleri tek tek inceleyen Başkan Mustafa Bozbey de kursiyerleri, başarılı çalışmaları için kutladı.

Sergi, 21 Mart Salı gününe kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108