Karacaoba sakinlerinin üst geçit isyanına Bozbey’den destek

İzmir Yolu’nda karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan Karacaoba Mahallesi sakinlerinin can güvenliği için bölgeye üst geçit yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Canların yanmaması için Karayolları yetkililerinden bu çalışmaları bir an önce başlatmalarını bekliyoruz” dedi.

28 Ekim 2017 Cumartesi 23:11
Karacaoba sakinlerinin üst geçit isyanına Bozbey’den destek

Başkan Burada projesi kapsamında bu hafta makamını İzmir Yolu üzerinde bulunan Karacaoba Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey mahalle meydanında halkla buluştu. Vatandaşların istek ve önerilerini dinleyen Bozbey, sıkıntılara çözüm aradı. Karacaoba Mahallesi Muhtarı Alahattin Görgöz ve beraberindekilerle birlikte mahalleyi de gezen Başkan Bozbey köyün girişindeki üst geçit sorununu da tanık oldu.

İzmir Yolu üzerinde bulunan Karacaoba Mahallesi’nin sakinlerinin üst geçit olmadığı için karşıdan karşıya güvenli bir  şekilde geçemediklerine dikkat çeken  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de özellikle İzmir Yolu üzerindeki mahallelerimizin sıkıntısı güvenli bir şekilde karşıya geçişlerdir. Çünkü Karayolları burada karşıya geçişleri kapattı. Belki doğru yaptı ama vatandaşlarımız araçla ve özellikle de yaya olarak karşıdan karşıya geçmekte çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Karacaoba’da ve aynı bölgedeki diğer mahallelerde üst geçitlerin bir an önce yapılması gerekiyor. Karayolları yetkililerine buradan seslenmek istiyoruz. Bu bölge insanının güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmesi için mutlaka ve bir an önce, insan hayatının önemli olduğunu düşünerek üst geçitlerin yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız dönüş için 10 kilometre yol sarf etmektedir. Olası bir olayda 10 kilometrenin ne kadar çok  insanın hayatını olumsuz yönde etkilediğini unutmamak gerekiyor. Karayolları yetkililerinden bu çalışmaları bir an önce başlatmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK CAN YANMADAN ÖNLEM ALINSIN”

Karacaoba Mahalle Muhtarı Alahattin Görgöz de mahalle halkının otobüslere yolun karşısından binebildiğini hatırlattı. Trafiğin akıcı ve yolun şehirlerarası olma özelliğini de vurgulayan Görgöz, “Karayollarına ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk ve sonuç alamadık. Ama buraya illa bir üst geçit istiyoruz. Çok canlar yanmadan bunu bir an önce yapsınlar. Bundan üç ay önce burada bir kişi öldü. Burada markete gelirken karşıdan karşıya geçti ve araba çarptı. Daha fazla can kaybı istemiyoruz” diye konuştu.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108