Ortaca’da öğrenciler sıfır atık konusunda bilinçlendiriliyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde öğrencilere yönelik "Sıfır Atık Sıfır Kayıp" etkinliği devam ediyor.

30 Mart 2022 Çarşamba 14:28
Ortaca’da öğrenciler sıfır atık konusunda bilinçlendiriliyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde öğrencilere yönelik "Sıfır Atık Sıfır Kayıp" etkinliği devam ediyor.

Ortaca Belediyesi ile Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçe genelindeki İlkokul öğrencilerine Sıfır Atık bilinçlendirme eğitimleri veriliyor. Ortaca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Nazlı Kocaöz Yılmaz ile geri dönüşüm firmasında görevli Çevre Mühendisi Tuğba Aytekin, öğrencilere yönelik “Sıfır Atık ve Çevre” konulu eğitim verdi. Eğitimler sonucu atıklar konusunda öğrencilerin bilinçli birer birey olmaları amaçlanıyor.

Eğitim sonunda öğrencilere Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in hediyesi olarak “Yaşayan Kalem” dağıtılıyor. Başkan Uzundemir tarafından hediye edilen tohumlu kalemler kullanım süresini tamamladıktan sonra bitiş kısmında bulunan kapsül toprağa ekiliyor ve tohumdan filize dönüşüm sürecini öğrencilerin heyecanla gözlemlemesini sağlıyor.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108