‘Troyalı Kadınlar’ Çanakkale’de büyük ilgi gördü

'Troyalı kadınlar' Çanakkale'de sanatseverlerle buluştu.

27 Şubat 2018 Salı 00:38
‘Troyalı Kadınlar’ Çanakkale’de büyük ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Troyalı Kadınlar’ adlı sevilen oyununu, ‘Sanatla Troia’ etkinlikleri kapsamında Çanakkale İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde sahneledi. ‘2018 Troia Yılı’ etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşan oyun, Çanakkale’de büyük ilgi gördü.

Jean Paul Sartre’ın yazdığı ‘Troyalı Kadınlar’, usta sanatçı Altuğ Görgü’nün yönetmenliğinde, Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelendi. Şiirleri Füruğ Ferruhzad, müzikleri Murat Gedikli imzasını taşıyan oyun, dekorundan ışıklarına, kostümlerine ve danslarına kadar her yönüyle izleyicileri adeta büyüledi. Oyunun dramaturjisi Ruteba Doğan, dekor ve kostümleri ise Candan Günay Tuna tarafından yapıldı. Troya’da 10 yıl süre işgal süresince özgürlüklerini kaybetmiş kadınların dramını konu alan oyunda Müge Açıkdüşünenler, Seçil Girgin Serener, Burcu Sarıgül, Tuba Bayram Böbek, Didem Akın Açık, Işıl Keskin Peynirci, Yüksel Hakverdi, Deniz Gürsucu, Aykan Yılmaz, Fırat Üste, Murat Erten, Serdar Soyer, Mehmet Ali Açıl, Faruk Oğur, Kutlay Akbal ve Kerim Çağrı Zora rol aldı. Oyuncuların sahne performansı Çanakkale’de sanatseverlerden yoğun alkış aldı. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, yönetmen Altuğ Görgü’yü ve oyuncuları tebrik etti.

BBB

banner119
Son Güncelleme: 27.02.2018 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108