Irgandı`da sanat günleri başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Irgandı Köprüsü Sanat Günleri etkinliği renkli bir açılış töreni ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu etkinlikle bir taraftan tarihi köprüyü tanıtırken, diğer taraftan sanata ve sanatçıya sahip çıkarak, geleneksel el sanatlarını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

12 Mayıs 2017 Cuma 14:33
Irgandı`da sanat günleri başladı

Dünyadaki 4 çarşılı köprüden biri olma özelliğini taşıyan Irgandı Köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sanat Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 7 ilden gelen sanatçılar, mısır kabuğu-kasnakta boncuk, Osmanlı çarıkları, cam süsleme, karagöz yapımı, ipekçilik, Bursa bıçağı ve metal işleme, keçe, yazma, boynuz işleme, lüle taşı, ebru, tezhip, minyatür, ahşap oymacılığı, nakkaşlık, neyzen, resim sanatları ve geleneksel Türk el sanatları branşlarındaki eserlerini iki gün boyunca Bursalılarla buluşturacak.

Adı sanatla anılan tarihi köprüdeki Sanat Günleri etkinliğinin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katıldığı törenle yapıldı.

Sanata ve sanatçıya sahip çıkıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin kültür, sanat ve medeniyetin merkezi olduğunu belirterek, eğer sanat olmasaydı şehirlerin büyük bir köyden ibaret olacağını belirtti. Bursa’nın da Osmanlı’yı kuran bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, birikimli bir sanat şehri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bizlere düşen de bu birikime sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak.

Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız sadece tarihi köprüyü gündeme getirmek değil. Aynı zamanda sanata ve sanatçıya sahip çıkarak, geleneksel el sanatlarını gelecek kuşaklara aktarmak” dedi.

Tarihi köprünün önemi hakkında bilgiler veren Bursa Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof.Dr. Yusuf Oğuzoğlu da Irgandı Köprüsü’nün arasta özelliğine sahip dünyadaki 4 köprüden biri olduğunu, 1922 yılında Yunanlıların kenti terk ederken bombaladığı köprüdeki dükkanların tamamen yıkıldığını, köprünün 1949 yılında onarıldığını, dükkanların ise 2004 yılında Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek köprünün bugünkü halini aldığını söyledi.

Irgandı Köprüsü Sanatçıları adına söz alan Devlet Sanatçısı Yılmaz Emen ise sanata ve sanatçıya verdikleri destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından köprü sanatçıları adına İznik Çini Sanatçısı Nükhet Alp, Başkan Altepe’ye günün anısına çini kandil hediye etti.
Başkan Altepe, daha sonra tüm stantları gezip, sanatçılarla sohbet etti.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108