Celile'nin hayatı ilk kez tiyatro sahnesinde!

Nazım Hikmet'in annesi, Celile'nin hayatı, ilk kez tiyatro sahnesinde! Ayşegül Yalçıner'in performansıyla Bursa Uğur Mumcu Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

11 Ocak 2022 Salı 12:02
Celile'nin hayatı ilk kez tiyatro sahnesinde!

Nazım Hikmet'in annesi, Yahya Kemal'in sevgilisi Celile'nin hayatı, ilk kez tiyatro sahnesinde!

Kadıköy Halk Tiyatrosu yapımı Celile (Nazım Hikmet'in Annesi) her gösteriminde seyirciler tarafından ayakta alkışlanıyor. Türkiye turnesi kapsamında birçok ili dolaşan ekip, seyircileriyle ülkenin her yerinde buluşmayı planlıyor.

Celile hanımın hayatını ilk kez tiyatro sahnesine taşıyan oyunda Ayşegül Yalçıner'in performansı izleyiciden geçer not aldı.

Saray soylusu olarak başlayan, Galata Köprüsü'nde açlık grevine uzanan; şaşalı olduğu kadar, mücadele dolu bir hayat...

Osmanlı'nın son yıllarında yasak aşkı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında oğlunun yaşamı ve özgürlüğü için verdiği mücadele ile konuşulan güçlü ve cesur bir kadın...

Resimlerini insanlara verirken; "Bunu yatak odasına değil salona asın lütfen" diye tembih eden, Osmanlı'nın ilk kadın ressamı...

Yahya Kemal de Nazım Hikmet de Büyükada'daydı, ikisi de aynı kadına sevdalıydı; Celile!

Türkiye Turnesi'ne çıkan Celile, 12 Ocak 2022 Çarşamba akşamı 20.30 saatinde Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde sergilenecek.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 11.01.2022 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108