Bursa`nın güzellikleri fotoğraflarla Çin`e taşınacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen fotoğraf sanatçılarına Bursa’yı tanıttı. Başkan Altepe, Bursa’nın güzelliklerinin Çin’de, Çin’in güzelliklerinin de Bursa’da fotoğraf aracılığıyla tanıtılmasının önemini vurguladı.

16 Ekim 2017 Pazartesi 20:17
Bursa`nın güzellikleri fotoğraflarla Çin`e taşınacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelerek ‘7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’ne (Bursa FotoFest) katılan fotoğraf sanatçılarını Tarihi Belediye Binası’nda ağırladı.

Başkan Altepe, konuklarına Bursa’yı tanıttı, kentin tarihi ve kültürel birikimi ile sanayi, üretim ve termal kenti kimliğinden bahsetti. Her alanda öncü adımlar atan Bursa’nın, Fotoğraf Festivali ile de örnek olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bursa, değerleriyle dikkati çeken bir şehir. Bursa’nın Çin’de, Çin’in de Bursa’da birbirinden güzel fotoğraflarla tanıtılması çok önemli.

Bursa’nın güzelliklerinin değerli fotoğraf sanatçılarının fotoğraflarıyla dünyaya tanıtılacak olmasından dolayı da mutluyuz. Umarım, Bursa’dan güzel anılarla ayrılır ve ailelerinizle, dostlarınızla daha sonra yeniden Bursa’ya gelirsiniz” diye konuştu.

Bursa’yı çok sevdiler

Çin’den gelen konuk fotoğraf sanatçıları da güzel bir festival için Bursa’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve Bursa’yı çok sevdiklerini söyledi. Bazı konuklar ise Bursa’daki misafirperverlikten ötürü, kendilerini Çin’de gibi hissettiklerini ifade etti. Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, kendisine ülkelerine özgü hediyeler veren konuklarına Yeşil Türbe çinisi hediye etti.

‘7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’ne katılan Çin Halk Cumhuriyeti heyetinde Liaoning Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Shi Chun ve Hebei Fotoğrafçıları Derneği Başkan Yardımcısı Wang Ziguo ile Hebei Chengde Rehe Fotoğrafçılar Derneği, Dongcheng Bölgesi Fotoğrafçılar Derneği, Çin Fotoğrafçılar Derneği, Çin Kadın Fotoğrafçılar Derneği, Hebei Fotoğrafçılar Derneği üyeleri ile Bursa’nın kardeş şehri Anshan’dan Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyeleri yer alıyor.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108