BursaFotoFest Sanatçı Söyleşi`sinin ilk konuğu Benja Rathnov oldu

Bu sene ‘Kent Diyalogları’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen BursaFotoFest kapsamında yapılan sanatçı söyleşinin ilk konuğu Danimarkalı galeri sahibi Benja Rathnov oldu.

07 Kasım 2016 Pazartesi 08:11
BursaFotoFest Sanatçı Söyleşi`sinin ilk konuğu Benja Rathnov oldu

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle düzenlenen 6. BursaFotoFest, Cumhuriyet Caddesi’ndeki festival yürüyüşü ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’ndaki fotoğraf sergisinin açılışının ardından dolu dolu programlarıyla devam ediyor. Portfolyo değerlendirmeleri, söyleşi ve seminerlerle usta isimleri fotoğraf tutkunlarıyla buluşturan BursaFotoFest, ‘Sanatçı Söyleşi’ bölümünde de ilk olarak Danimarkalı galeri sahibi Benja Rathnov’u konuk etti. BursaFotoFest’e davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Rathnov, Kopenhag ve Paris’te fotoğraf galerileri açtığını söyledi. Danimarka’da fotoğrafçılarla birlikte bir mekan açarak çalışmaları derlemeye başladıklarını ifade eden Rathnov, Danimarka’da fotoğraf üzerine önemli görevi üstlendiklerini dile getirdi.

Danimarka’daki kentsel fotoğrafçılık ve Danimarka’nın fotoğraf sanatının gelişimindeki önemli sanatçıların çalışmalarını paylaşan Rathnov, fotoğraf sanatının gelişiminde yapılan çalışmalardan örnek sundu. Programın sonunda Bufsad Başkanı Serpil Savaş tarafından Benja Rathnov’a günün anısına plaket takdim edildi.

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde Bugün 07 Kasım 2016 Pazartesi
Merinos AKKM Fuar Alanı A Seminer Salonu
14.00 Seminer - Alberto Modiano (Osmanlı’da Fotoğraf)
15.00 Seminer – Engin Güneysu (Mobil Fotoğrafın Altın Çağı)

Merinos AKKM Fuar Alanı B Seminer Salonu
16.00 –Gösteriler (Tekrar)

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu
19.00 Sanatçı Söyleşisi – Barış Karamuçov (Kosova)

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde Yarın 08 Kasım 2016 Salı
Merinos AKKM Fuar Alanı A Seminer Salonu
14.00 – Seminer – Nevzat Çakır (Fotoğraf ve Edebiyat İlişkisi)
15.00 – Seminer – Özel Karadeniz (evbenimbenevim)

Merinos AKKM Fuar Alanı B Seminer Salonu
16.00 – Gösteriler (Tekrar)

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu
19.00 Sanatçı Söyleşisi – George Georgiou (İngiltere)

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108