Evet. Doğru okudunuz, köşe yazarı bile olmayan haber sitelerine reklam veren belediyeler yıllardır defalarca başvurmama rağmen sağolsunlar bazıları umursamaz iken bazılarıda reklam taleplerime ''site değerleriniz düşük olduğu için reklam desteği veremiyoruz'' şeklindeki geri dönüşleriyle destek vermediler.

İnternet haberciliği yaptığımdan olsa gerek :) Bursa Haber Siteleri konusunda azda olsa inceleme ve takip etme şansım oluyor. Geçtiğimiz günlerde karşılaştığım olay; belediyelerden reklam desteği almak için ya sözü geçen bir isim olmak yada amca, dayı, enişte vb.. gibi adını siz koyun, kısacası destek almak istediğiniz belediyelerde tanıdığınız ve size kolaylık sağlayacak kişilerin olması gerektiği düşüncesinin aklımda oluşmasına sebep oldu. Karşılaştığım olayda Bursa'da yayın yapan bir internet haber sitesinde belediye reklamlarının yayınlanması ve nasıl bir habercilik anlayışıysa sitede hiç bir köşe yazarının yada yazısının bulunmaması.

Kendi kendime sorduğum ilk soru, Acaba nerede hata yada yanlış yapıyorum ? oldu. Belediyelerin göndermiş oldukları haberleri yıllardır yayınlıyorum, herhangi bir siyasi görüş, kötüleme, yada x partili belediyeye yakınlık vs. gibi şeylerden her zaman uzak kaldım. Defalarca reklam desteği istemiş olduğum belediyeler (mail yoluyla) biri hariç Başkan'la yüzyüze görüştüm. Sağolsun ilgilendi de; ama 6 ay kadar sürdü sanırım :) Sonuç: site değerleriniz düşük olduğu için reklam desteği veremiyoruz. Sanırım sitem borsada işlem görüyor benim haberim yok.

Demek ki: Bursa'da internet haberciliği yapmak gibi bir düşünceniz varsa yada yapıyorsanız belediyeler'le iyi geçinmeli ve reklam desteği almak istiyorsanız da uzun süre beklemeli yada değişik yollara (benim bilmediğim) başvurmanız gerekecek.

Kalın Sağlıcakla...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108