Karacabey’de Küçük Hayvancılık İşletmeleri Şehir Dışına Alınıyor

Son dönemde ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif konularda hayata geçirdiği projelerle ses getirici başarılara imza atan Karacabey Belediyesi, kentin tüm yönlerden modern bir görünüme kavuşması adına, ilçe halkında memnuniyet yaratan radikal kararlar almayı sürdürüyor.

08 Nisan 2017 Cumartesi 18:02
Karacabey’de Küçük Hayvancılık İşletmeleri Şehir Dışına Alınıyor

Kent sosyal yaşamında olumsuzluk yaratan ve dağınık halde bulunan pavyon tarzı faaliyet gösteren işyerlerinin, şehir dışında inşaatı gerçekleştirilecek tek bir bölgede toplanması konusunda işletme sahipleri ile anlaşan Karacabey Belediyesi, şimdi de kent sağlığını yakından ilgilendiren önemli bir karara daha imza attı.

Modern Hayvancılık Tesisi

Çevre ve insan sağlığı için olumsuzluk yaratan ve ilçenin taşra mahallelerinde ve sokak aralarında konumlanmış, hayvan yetiştirici küçük ve orta ölçekli işletmeleri şehir dışına taşıma karara alan Karacabey Belediyesi, bu işletmeleri kamyon garajı arkasında bulunan merada inşa edeceği, ‘Modern Hayvancılık Tesisi’nde toplayacak.

Hayvancılık işletmesi sahipleri ile önceki gün başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, taşınacak alanda inşa edilecek tesis projesine son hali verilirken, kamyon garajı arkasında bulunan ve 7000 dekar büyüklüğündeki meradan, 45 dönüm büyüklüğünde bir alanın ayrılarak, Karacabey Belediyesi’ne devir işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Çağdaş Üretim Normlarına Sahip Olacak

Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren ve kentin modern bir görünüme kavuşması adına önemli kararlar almayı sürdüreceklerinin altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Modern Hayvancılık Tesisleri’nin kent sağlığına önemli katkı sunacak düzeyde olduğunu belirterek, tesislerin başta veterinerlik ve karantina hizmetleri olmak üzere tüm çağdaş üretim normlarına sahip olacağına vurgu yaptı.

Bakan Çelik’e Teşekkür

İl Mera Komisyonu’ndan gerekli izin ve tahsis işlemlerinin alındığını belirterek, kısa sürede padok tarzındaki işletmelere sahip olacak tesis inşaatına başlanacağı bilgisini de veren Belediye Başkanı Ali Özkan, konunun çözüme kavuşması adına gösterdiği yoğun ilgi için de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e, tüm vatandaşlar adına minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

KARACABEY BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108