Karacabey Hafta Sonu Rengarenk Oldu

Son dönemde gerçekleştirdiği kültürel, sportif, sosyal ve turizm öncelikli faaliyetlerle öne çıkan Karacabey, geçtiğimiz hafta sonu adeta ‘Rengârenk’ olarak, Bursa ve Türkiye gündeminde kendine yer buldu.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 18:33
Karacabey Hafta Sonu Rengarenk Oldu

İlçede yıllarca yapılan ve bölgede ismi gündemden düşmeyen ‘Karacabey Panayırı’, emek gösterilmeyince 7 yıl önce son bulmuştu.

Belediye Başkanı Ali Özkan ise göreve geldiğinde bu konuyu gerek sosyal medyada, gerekse de diğer iletişim mecralarında dile getirip, vatandaşın yoğun ilgisini fark edince düğmeye bastı ve ‘Rengârenk Karacabey’ ile ilçe sınırları dışına çıkan ulusal bir panayıra imza attı.

Karacabey Belediyesi tarafından,halktan gelen yoğun talep doğrultusunda 7 yıl aranın ardından geçtiğimiz yıl yeniden hayata geçirilen ve günümüze uyarlanan ‘Rengârenk Karacabey Panayırı’, hafta sonu ilçeye bağlı Karasu Merası’nda renkli gösterilerle gerçekleşti.

10 bin kişinin üzerinde katılım oldu

İlki geçen yıl gerçekleştirilen panayırın, ikincisi de geçtiğimiz haftasonu hayat buldu. Hayvancılık sektöründen tarıma, giyimden köylü pazarına, oyuncaklardan çocuk ve gençlik parkurlarına kadar, 7’den 70’e pek çok platform,19-21 Mayıs tarihleri arasında Karasu Merasında bölge halkıyla buluştu.

Panayır kapsamında, Karacabey’in yanı sıra; Bandırma, Mustafakemalpaşa, Bursa ve Balıkesir’den de yoğun ziyaretçi yer alırken, 3 gün boyunca Karacabey, 10 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Baha sevilen şarkılarını Karacabeyliler için seslendirdi

Etkinliklerde akşamları yapılan konserler, ziyaretçilere eğlence dolu anlar yaşattı. Etkinliğin ilk akşamı sahne alan Şarkıcı Baha, izleyenlere unutulmaz bir konser yaşattı.

Atlı cirit gösterisi bu yılda nefes kesti

Sadece eğlence değil; tarım ve hayvancılıktan hobilere kadar, yüzlerce çeşit stant kurulan panayırda, gerçekleştirilen gösterilerde adeta nefesleri kesti.

Bursa Atlı Cirit ve Okçuluk Kulübü’nün yapmış olduğu cirit gösterisinde, sporcuların mücadelesi görülmeye değerdi.

İlgi her yıl daha da artıyor

Panayıra gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada; “Bizler unutulmaya yüz tutmuş olan ve ‘baharın simgesi’ haline gelen eski Karacabey Panayırının ilgisizliğinden ve bitirilişinden büyük üzüntü duymuştuk. Göreve geldikten sonra halkımıza gerek sosyal medya, gerekse de diğer iletim araçları vasıtasıylabunu sorduk.

Aldığımız olumlu tepkiler üzerine de hemen harekete geçtik ve bu yıl ikinci panayırımızı, günümüz anlayışına uygun bir şekilde modernize ederek hayata geçirdik. Ve görüyoruz ki her yıl daha da artan bir kalabalıkla etkinliğimiz büyüyor. Gerek göstericiler, gerekse ziyaretçiler, daha şimdiden farklı illerden gelmeye başladı.

Önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerimize, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin katılmasını bekliyoruz. Bu anlamda, etkinliklere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARACABEY BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108