Usta Balıkçılar Bursa'da Birbirleriyle Yarıştılar

Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından düzenlenen ve İznik Belediyesi’nin de destek verdiği balık tutma yarışması İznik’e bağlı Göllüce Mahallesi sahilinde gerçekleşti.

27 Ağustos 2018 Pazartesi 21:04
Usta Balıkçılar Bursa'da Birbirleriyle Yarıştılar

İznik’te göl turizmine ve olta balıkçılığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik 2 gün sürdü. İznik’e bağlı Göllüce Mahallesinde düzenlenen yarışmaya yüze yakın yarışmacı katıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Bilindiği üzere İznik Gölü ülkemizin nadide göllerinden biri.

Bizlerde göl turizmini canlanması amacıyla su sporları aktivitelerimizin yanı sıra bu yıl ilk olarak Balık Tutma Yarışması organizasyonuna destek olduk.Burada amaç hem göl turizmini hem de olta balıkçılığına dikkat çekmek.Buradan özellikle dereceye giren yarışmacılara ve  Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonuna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Ali Kömbe ise açıklamasında “İznik’te iki gün boyunca İznik Belediyesi’nin destekleriyle bir yarışma gerçekleştirdik. Tutulan balıklar tatlı su kefali (ak balık).İznik gölünde bunun iki çeşidi bulunmakta. Tutulan balıklar sürdürülebilirlik açısından doğal yaşam alanlarına geri salındı” dedi.

Yarışların son gününde düzenlenen ödül törenine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Göllüce Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Ali Kömbe ve yarışmacılar katıldı.

Sürdürülebilir olta balıkçılığı adına tutulan balıkların tekrar göle salındığı yarışmalarda ilk balığı tutan, en çok ve en büyük balığı tutan yarışmacılar ödüllerin sahibi oldu.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108