İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Zeytin Üreticileriyle Birlikte Zeytinlikleri Gezdi

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis Üyeleri Öner Erim ve Mustafa Ersöz ile birlikte Göllüce ve Müşküle Mahallesi Zeytin Üreticileri İle bir araya gelerek birlikte zeytinlikleri dolaştı.

10 Ocak 2017 Salı 19:46
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Zeytin Üreticileriyle Birlikte Zeytinlikleri Gezdi

Başkan Sargın'ı Göllüce Mahalle Muhtarı Hasan Ayaş ve Zeytin Üreticileri karşıladı. Zeytinlik tarlalarını birlikte gezen heyet, kardan dolayı Göllüce, Müşküle, Mustafalı, Aydınlar, Derbent mahallerinde %20 kırılma olduğu belirtti.

Tek gelirlerinin zeytin olduğunu belirten Zeytin Üreticileri, 11 ayda bir verim alırken yaşanan olumsuz hava şartları nedeni ile 30 aydır gerekli verimi alamadıklarını söyledi. Ağaçlarımız bakımlı olduğu için ağaçlar çalışıyor. Hava şartları nedeni ile sıcaklık derecesi -7'leri gördü. Havalar ısındığında don yanıkları ortaya çıkarsa 2017 yılında  yine ürün alamayacağız. Bu da bizim ekonomimize darbe vuracaktır.



İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da" Yoğun kar yağışı nedeni ile mahallerimizde doğal afette meydana gelen zeytin dal kırıklarını gezdik. % 20 lere varan dal kırılmaları olduğunu gördük. Gerekli çalışmaları yaparak bakanlıklara bildireceğiz. Siz değerli üreticilerimizin taleplerini ileteceğiz. İznik'in Güney yakasında çok büyük kırılmalar olmuş. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de gerekli çalışmaları sürdürüyor. Allah daha büyük afetlerden korusun.



Bütün zeytin üreticilerimize geçmiş olsun" dedi.

Başkan Sargın, zeytin tarlalarını gezdikten sonra Göllüce ve Müşküle mahalle sakinleri ile bir araya geldi.



Tek gelirlerinin zeytin olduğunu belirten çiftçiler, Borçların ertelenmesi, Faizsiz kredi sağlanması ve incelemelerin yapılarak maddi destek sağlanmasını talep ettiler.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108