Boyalıca’ya ürün toplama merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Boyalıca bölgesine de ürün toplama merkezi kuruyor.

11 Kasım 2016 Cuma 08:19
Boyalıca’ya ürün toplama merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’la birlikte Boyalıca Mahallesi’nde ürün toplama merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bursa’da üretimin artması ve çiftçinin kazanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Recep Altepe, Bütünşehir Kanunu’yla birlikte 17 ilçenin tamamında faaliyet gösterdiklerini, köylü ve çiftçinin onlarca yıldır beklediği yatırımları ilçe belediyelerinin desteğiyle bir bir gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Boyalıca’ya kazandırılan ürün toplama merkezinin İznik Gölü’nün kuzeyinde yer alan önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Başkan Recep Altepe, “Burada 1500 metrekaresi çatı altı, 500 metrekaresi de bina olmak üzere toplamda 2000 metrekare alanı yeniden düzenliyoruz. İnşaat tamamlandıktan sonra insanımız meyve ve sebzelerini burada toplayacaklar. Ürünlerini burada değerlendirecek, dünya pazarlarında yer bulacaklar. Ham zeytinlerin satışları da burada yapılacak. Burası bölgenin hali niteliğinde olacak” dedi.

Recep Altepe, Büyükşehir olarak tarım sektöründe yaptıkları yatırımlarda tek hedeflerinin üreticinin daha fazla kazanması ve ürün kalitesinin sağlanması olduğunu belirtti. Boyalıca Ürün Toplama Merkezi’nin de aynı hedef doğrultusunda yapıldığını söyleyen Recep Altepe, “Yaklaşık 1.5 milyon TL’yi bu iş için harcamış oluyoruz. Boyalıca’ya, gölümüzün kuzeyine ve İznik halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başkan Osman Sargın ise, ürün toplama merkezinin yakın zamanda halkın istifadesine sunulacağını açıkladı. Tesisin içerisinde 10 adet bölüm planlandığını ve mekanın büyümeye müsait olduğunu ifade eden Osman Sargın, “Eğer ihtiyaç olursa burayı önümüzdeki yıllarda daha da genişleterek halkımızın hizmetine sunacağız. Belediyecilik anlayışımız gereği tarımda da öncü olmak istiyoruz. Tarım ürünlerinin değerini bulması için Boyalıca, Kaynarca, Tacir ve Mahmudiye’de olduğu gibi bu tür tesislere öncelik veriyoruz” şeklinde konuştu.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
ürünToplamaBoyalıca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108