Başkan Sargın Gündemi Değerlendirdi

İznik Belediye İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Pencik, Raşit Alptekin, Necmettin Çömez, Ahmet Yıldırım ve Belediye Daire Amirleri ve basın mensupları katıldı.

14 Ağustos 2018 Salı 22:08
Başkan Sargın Gündemi Değerlendirdi

Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da "Çok değerli belediye meclis üyelerimiz, Daire Müdürlerimiz ve Basın mensuplarımız öncelikle kahvaltı programımıza hoş geldiniz. Bu gün hem Türkiye gündemi ile ilgili açıklama,  hem de İznik'in gündemini işgal eden dedikodular ile ilgili bir açıklama ihtiyacı duyduğumuzdan dolayı açıklama yapıyorum. Seçim çalışmaları nedeni ile 3-4 aydan beride basın mensupları ile bir araya gelememiştik. Bu gün bu sayede de bir araya gelme fırsatı bulduk. Ben sizlerin katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  İlk önce şunu ifade etmek istiyorum.

Türkiye bir ekonomik  terörle karşı karşıya bu ekonomik terörü körükleyen, destekleyen Amerika'dır diyoruz. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki Türkiye dün Çanakkale' de yine istiklal harbinde ve 15 Temmuz'da göstermiş olduğu feraseti ve onurlu duruşunu bu günde gösterecek, yarında gösterecektir. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Çünkü artık Türkiye her zamankinden daha güçlü, her zamankinden saygınlığı daha fazla olan bir ülkedir. Nasıl 15 Temmuzda o fırtınayı, o depremi çıplak elleri ile, çıplak bedenleri ile o tankların karşısında durup ta dur diyen bu millet bu dolar terörüne de dur diyecektir. Dün İznik'i esnaflarımızı ziyaret ettik. Sayın Kaymakamımız ile sayın daire amirlerimiz ile beraber ve İznik' li esnaflarda şunu gördük.

Türkiye'de bir ekonomik bir terör uygulanmaya çalışılıyor. Ama biz Amerika'ya inat bu ülkenin varlığı, birliği ve bütünlüğü için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Dükkanlarımız sonuna kadar açıktır. Her türlü mallarımızı sonuna kadar satıyoruz, hatta bir takım firmalarda mallarında indirim dahi yaptılar. Arkadaşlar şunu herkes bilmelidir ki Rüzgar ne kadar sert eserse essin ancak o kayanın üzerindeki tozu alıp götürebilir. Şükürler olsun mevla'ya bu ülke hiçbir zaman diz çökmemiştir, diz çökmeyecektir. Ne dolara ne yulara boyun eğmeyecektir her zaman maziden gelen kültürü ile atiye yolculuğuyla birlikte Türkiye her zaman hür yaşamıştır, Hür yaşayacaktır. Kimseye boyun eğmeyecektir. Çünkü  bu Ülkenin Lideri Recep Tayip Erdoğan'a güveni sonsuzdur. Allah'a şükürler olsun Sayın Başkanımız Recep Tayip Erdoğan bu güne kadar milletin başını yere eğdirmedi, yarında eğdirmeyecektir.  İşte buradan, İznik'ten , Medeniyetlerin başkentinden  Tarihin Mazinin derinliklerinden diyoruz ki Ey Amerika kendine gel, asla ve asla bu milleti ne dün, ne bu gün,  ne de yarında bu millete boyun eğdiremeyeceksin" dedi. Ardından İznik Gündeminde bulunan Gazinolara Ruhsat verilmesi konusu belgelerle basın mensuplarına sundu.  

Başkan Sargın kon ile yaptığı konuşmada "Evet arkalaşalar  bir diğer konu İznik 'in gündemi ile ilgili konular var . Malum olduğu üzere İznik'te bir dedikodu furyasıdır gidiyor nedir bu dedikodu İznik'te eğlence yerleri ve restoranlar ile ilgili veya halk tabiri ile Pavyonlar ile ilgili dedikodular. Deniyor ki İznik'te bir takım yerlerin ruhsatları Osman Sargın verdi. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanı olarak Osman Sargın olarak bir bakkal ruhsatı bile vermedim. Bırakın Pavyon ruhsatı bununla ilgili görevli arkadaşlarımız vardır. Bu konu ile ilgili zabıta müdürümüzün tutmuş olduğu  tutanaklar karşılığında verilmesi gerekiyorsa verilmiştir. Verilmemesi gerekiyorsa verilmemiştir. Bahsi geçen yer ile ilgili ruhsat 20.01.2000 tarihinde verilmiştir. Bundan 18 yıl evvel buraya ruhsat verilmiştir. Unvan değişikliği yapmışlar burası başkasına geçmiştir. Dönem dönem el değiştirmiştir. 03.09.2013'te de başka birine geçmiş o dönemin Belediye Başkanı tarafından verilmiştir. Yalnız bunu yanlış anlamayın ben o dönemin Belediye Başkanını eleştirmek açısından söylemiyorum.

Yani ruhsatların nereden geldiğini açıklamak istiyorum. Deniyor ki bu kapalıydı Ruhsat verildi açıldı. Sevgili arkadaşlarım kapalıydı denilen yere biz 2018 in 4. ayında tutanak tutulmuş ve 6000 TL ceza kesilmiştir. Peki biz 2014 ten sonra neler yapmışız burası ile ilgili bakın arkadaşlar biz 03.02.2015  burayı kapatmışız. Bölge idari mahkemesine gidilmiş. Bölge idare mahkemesi kapatmayı durdurmuş ve demiş ki aşağıda dökümü yapılan 164.60 TL yargılama gideri 249.75 TL temiz giderleri 750 TL ve vekalet ücreti olmak üzere davalı İznik Belediyesinden alınıp davalıya verilmesi yani bölge idare mahkemesi bizim kapattığımız yeri açıyor. Tabii ki bizim arkadaşlar sağ olsunlar başta zabıtalara görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her türlü denetimi yapmışlardır" dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın " Bu güne kadar vermiş olduğumuz vaatlerin %99' unu gerçekleştirdik. Kanalizasyon, Doğalgaz,  120 kilometrelik yol, Bungalov evleri, Huzurevi, Köy konakları, Mahalle Kültür Merkezleri, Alım Merkezleri, Sahil yolu projesi gibi bir çok projeyi hayata geçirdik ve İlçemizin hizmetine sunduk" dedi. Ardından basın mensupların sorularını cevaplandırdı.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108