İnegöl'de Tarla konteynırlarına ayar

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında toplanan İnegöl Belediye Meclisi, tarım arazilerine yapılan bahçe evlerine 5 bin metrekare kotası koydu.

06 Kasım 2016 Pazar 09:14
İnegöl'de Tarla konteynırlarına ayar

Önceki yıllarda bin metrekarelik alana 21 metrekare konteynır izni verilirken, bu standart İnegöl Belediye Meclisince alınan kararla 5 bin metrekareye çıkarıldı. Buna göre 5 bin metrekare alanda tarım üretimi yapmayan arazilerine konteynır koyamayacak. Ayrıca önceki yıllarda verilen 21 metrekare konteynır izninin suistimal edilmesi ve bu konteynırların eve dönüştürülmesi yada bölgelere ev yapımı hususunda hayata geçirilen uygunsuzluklar hakkında da belediye tarafından işlem yapılacak.

"Konteynır izni 5 bin metrekareye çıktı"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kim olduğu önemli değil. Çiftçiliğin Ç’si ile alakası olmayanlar bin metrekare tarlayı ele geçirip, bu işlemi yapmaya çalışıyorlar. 5 bin metrekare altında çiftçilik yapanlar 21 metrekarelik izin verilen konteynırları uygun şeklinden çıkarılarak eve dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunu uygun hale getireceğiz. Büyükşehir Meclisi’nce alınan karar sonucunda bu noktada bundan sonraki uygulamamız 5 bin metrekareden fazla olacak. Bin metrenin üzerinde 21 metrekare konteynır uygulanıyordu, bu standart artık 5 bin metrekare olacak. Bu da gerekli yerlerden çiftçilik konusunda onay alınarak gerçekleştirilecek. Hobi bahçesi falan yasak değil ama bu işler usulüne uygun yapılsın. Suistimal edilmesin. Emekli olup, bu işi yapanlar var ama üslubuna uygun olması lazım. Siz kırsal ortama ev yapmak istiyorsanız bunun da şartları var. Köy yerleşim alanları belli. İmar durumunu alarak belirli yerlerde yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Madde oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 06.11.2016 13:05
Anahtar Kelimeler:
BursaInegölKonteynır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108