İnegöl'de Ramazan Davulcuları Denetimden Geçti

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan’da vatandaşları sahura kaldıran Ramazan davulcularını mercek altına aldı.

01 Haziran 2017 Perşembe 15:31
İnegöl'de Ramazan Davulcuları Denetimden Geçti

Hizmet önceliği İlçe halkının memnuniyetini olan İnegöl Belediyesi, zabıta müdürlüğüne bağlı ekipleri ile birlikte 7/24 çalışmaya devam ediyor. Yıl boyunca rutin aralıklarla İnegöl’deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak Ramazanda vatandaşları sahura kaldıran Ramazan davulcularını denetimden geçirdi.

Merkez ve beldeden mahalleye dönüşen toplam 26 mahallede 30 davulcuya yönelik denetimlerde ilçe halkının Ramazanı en iyi şekilde geçirmeleri noktasında davulculara rahatsızlık verici her türlü uygulamalardan kaçınmaları için gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı.

30 RAMAZAN DAVULCUSU DENETİMDEN GEÇTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak halkımıza daha kaliteli hizmet sunulması adına belli dönemlerde, farklı meslek gruplarında faaliyet gösteren işletmeleri denetimden geçiriyoruz. Bu denetimlerimize ilaveten son olarak Ramazan’da vatandaşları sahura kaldıran Ramazan davulcularını mercek altına aldık. İlçe halkımızın On bir ayın sultanı Ramazan’ı en güzel şekilde yaşamaları için gerekli tüm önlemleri almış bulunmaktayız.

Özellikle Ramazanın olmazsa olmazlarından olan Ramazan davulcularının belli bir düzen içerisinde işlerini yapmaları adına denetimden geçirdik. Öncelikle bu işi yapacak vatandaşlarımızdan kimlik fotokopisi ile sabıka kaydı istendi. Bu konuda karmaşanın önlenmesi için gerekli izinlere haiz olan davulcuların faaliyet göstermelerini amaçladık.

Bu maksatla gerekli şartları taşıdıkları sonuca vardığımız 30 Ramazan davulcusu belirlenerek, bunların kendilerine belirtilen mahallelerde ve bölgelerde bu işlerini yapmaları sağlandı. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından merkez ve beldeden mahalleye dönüşen toplam 26 mahallede gerekli kontroller yapılarak, 30 davulcunun kimlik tespiti ve sorumluluk alanlarının denetimleri yapıldı.”

“GEREKLİ UYARI VE İKAZLAR EKİPLERİMİZCE YAPILMIŞTIR”

Yapılan denetimlerde dikkat edilen hususlar hakkında da bilgi veren Taban; “Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde belediyemizden bu iş için izin alan davulcu olup olmadıkları, belirtilen mahallelerde bulunup bulunmadıkları ve gürültü kirliliğine yol açmamaları noktasında denetimler yapılmıştır. Ayrıca ilçe halkının Ramazanı en iyi şekilde geçirmeleri noktasında davulculara rahatsızlık verici her türlü uygulamalardan kaçınmaları için gerekli uyarı ve ikazlar da ekiplerimizce yapılmıştır” dedi.

Taban son olarak, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin vatandaşlarımızın her türlü rahatlığı ve sağlığı için bu tür denetimlere devam edeceği bilgisini de verdi.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108