Veraset İlamı Nedir, Veraset İlamı Nasıl Alınır ?

Veraset İlamı Nedir, Veraset İlamı Nasıl Alınır, Veraset Belgesi, Mirasçılık Belgesi Nedir, Mirasçılık Belgesi Nasıl Alınır, Mirasçılık Belgesi Nereden Alınır.

02 Ocak 2022 Pazar 20:33
Veraset İlamı Nedir, Veraset İlamı Nasıl Alınır ?

Merhaba, bu yazımızda hayatımızın gerçeği olan ölüm sonrasında ihtiyaç duyulan Veraset İlamı ve Mirasçılık Belgesi hususunda bilgilere yer vereceğiz. Hepimizin merak ettiği Veraset İlamı ve Mirasçılık Belgesi konusunda çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Bu yazımızda belgenin nasıl alınacağını anlatmaya çalışacağız.

Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi, baba, anne, öncelikli olmak üzere büyüklerimizden kalan tarla, bahçe, araç, konut, ve benzeri taşınmazların devlet tarafından ölen kişinin mirasçılarına verilen bir belgedir. Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi ölen merhum ya da merhume'nin sahip olduğu malların miras hakkına sahip olan kişi/kişilere eşit olarak kanunlara uygun olarak paylaştırıldığı resmi bir belgedir. Bu belge ile taşınmazlar üzerinde olan haklarınızı öğrenebilirsiniz.

Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi almak için öncelikle elinizde ölen şahsa ait ÖLÜM BELGESİ olmalıdır. ÖLÜM BELGESİ genellikle 2 nüsha olarak verilmektedir. Ölüm belgesini herhangi bir yere vermeden önce bir kaç fotokopi çektirmenizi tavsiye ederiz. Kurumlar genellikle işlemlerde ÖLÜM BELGESİ aslını istemektedirler. Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi almak için öncelikle hastane ya da doktorunuzun size vermiş olduğu ÖLÜM BELGESİ ile Sulh Hukuk Mahkemesi ya da bir notere giderek Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi başvurunuzu yapabilirsiniz.

Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi almak için mahkemeye başvurduğunuzda yargılama süreci olacağı için işlemler zaman alabilir, mahkeme sonuçlandığında belgeniz E-DEVLET üzerinde yayınlanır ve sizde görebilirsiniz. Belge için notere başvuru yaptığınız da ise aynı gün içersinde belgenizi alabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/adalet-veraset-ilami-sorgulama adresinden belgenizi sorgulayıp görüntüleyebilirsiniz.

Başvurunuz sonrasında başvurduğunuz kurum tarafından hazırlanacak olan Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi'ni şayet işlemleri noterde gerçekleştiriyorsanız teslim almadan önce bir kaç adet ASLI GİBİDİR onaylısını almanız önemlidir. Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi ile işlem yapacağınız bazı yerlerde özellikle tapu ve araç satışlarında ASLI olmadan işlem gerçekleştiremezsiniz.

Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi Süresi

Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi Süresi son olarak 120 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içersinde Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi işlemini gerçekleştirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Sonrasında vergi dairesi, tapu kadastro, elektrik, doğalgaz, su aboneliği ve benzeri işlemleri aldığınız Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi sayesinde sorunsuz olarak yapabilirsiniz. 120 gün içersinde işlemleri gerçekleştirmediğiniz taktirde miras hakkınız gibi konularda her hangi bir kaybınız olmaz, fakat belge ile yapacağınız elektrik, su, doğalgaz, cep telefonu, internet, kablo tv aboneliği gibi işlemlerde sorunlar ya da küçük miktarlarda da olsacezalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu sebeplerle Veraset İlamı, Mirasçılık Belgesi alma ve çıkarma işlemlerinizi en kısa sürede yaptırmanız sizin faydanıza olacaktır.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 02.01.2022 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108