Üniversiteli sokak sanatçısının müzikle geçen bir günü

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda Tasarım Bölümü birinci sınıf öğrencisi Can Harmanda (22), gitarıyla her gün Tekirdağ sokaklarında müzik yapıyor.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 13:43
Üniversiteli sokak sanatçısının müzikle geçen bir günü

Harmanda, sabah derslerine girdikten sonra  Değirmenaltı Mahalle'sindeki evinden 4 kilometre uzaklıktaki sahil dolgu alanındaki balıkçı barınağı yanındaki köşeye yürüyerek geliyor.

Okumak için Adana'dan Tekirdağ'a gelen Harmanda, ailesinin ekonomik durumunun iyi olmamasından dolayı okul masraflarını çıkarabilmek için gün boyunca gitarının teline vuruyor.

Can Harmanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul masraflarını ve ev kirasını çıkarmak için sokak sanatçılığı yaptığını söyledi.

Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için kendisine destek olamadığını aktaran Harmanda, şöyle konuştu: 

"Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda Tasarım Bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Dört kardeşin en büyüğüyüm. Ev kiramı ve okul masraflarımı sokak sanatçılığı yaparak çıkarıyorum. Ailem, Adana'da tarım işçiliği yapıyor, durumları da iyi değil, isteseler de bana destek olamazlar zaten. Onlara da yük olmamak için bu şekilde geçinmeye çalışıyorum."

Harmanda, sokakta müzik yaparken hep olumlu tepkiler aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sabah okula gidiyorum. Öğleden sonra sahildeki yerime geliyorum. Yer olarak sahili seçtim çünkü Tekirdağ'ın en kalabalık yeri burası özellikle de hafta sonları çok kalabalık oluyor. 400 lira ev kiram var, iki kişi kalıyoruz, bana 200 lira düşüyor. Bu parayı da sokak sanatçılığı yaparak ödemeye çalışıyorum. İnsanlar anlayışla karşılıyorlar beni. Empati kuruyorlar beni görünce kendi çocukları akıllarına geliyor ve gönüllerinden kopan miktarla da destek de bulunuyorlar."

Şarkı söylemeyi ve dinlemeyi çok sevdiğini belirten Harmanda, "Ben 16 yaşından beri gitar çalıyorum. 'Neden garsonluk yapmıyorsun da sokak sanatçılığı yapıyorsun?' diye sorsalar şöyle cevap veririm; elimde sonuçta bir sanatım var benim ve müziğe aşığım. Şarkı söylemeyi de dinlemeyi de çok seviyorum. Bu şekilde sokak sanatçılığı yaparak hem ev kiramı hem de okul masraflarımı çıkarıyorum" ifadelerini kullandı.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108