THK’dan “otel” açıklaması

Türk Hava Kurumu (THK), bazı gazete ve haber sitelerinde çıkan THK ve THK Başkanı hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

13 Aralık 2016 Salı 11:29
THK’dan “otel” açıklaması

THK, 12-13 Aralık 2016 tarihli bazı gazete ve haber sitelerinde Türk Hava Kurumu ve THK Genel Başkanı hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu. Açılamada, 12-13 Aralık 2016 tarihli bazı gazete ve haber sitelerinde Türk Hava Kurumu ve THK Genel Başkanı hakkında mantıksız, mesnetsiz, asılsız ve tamamen kötü niyetli iftiraların yer aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bir sene evvel seçilerek iş başına gelmiş Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve Yönetimi, göreve başladığı günden beri THK Kurumu ve Üniversitesi' nde terör örgütleriyle ilgili gereken tüm önlemleri 15 Temmuz'dan çok öncesinden almıştır. Bu meyanda devletimizin güvenlik kurumlarına, çalışanlarımızın kimlik bilgileri ile resmi müracaat edilmiş, FETÖ ve diğer yasadışı örgütlerle ilişiği olan kişilerin bildirilmesi talep edilmiştir. Çalışmalarımız neticesi FETÖ ile ilişkisi olduğundan şüphelenilen çalışanların iş akitleri sonlandırılmıştır.”

Açıklamanın devamında, “Bir hafta evvel THK'nın İstanbul Laleli'deki otelinin sözde bir kontratla 2055 yılına kadar kiralanması dolayısıyla açtığımız davalar ve başlattığımız süreç neticesi, konunun müsebbipleri ve zanlıları tarafından üretilmiş bu tip iftira haberlerle THK'nın geri adım atması planlanmıştır. Müfteriler hakkındaki davalar devam etmektedir. THK’nın Laleli'deki oteliyle ilgili geri kazanma mücadelesi verdiğimiz kaybımız 109 milyon dolardır. Hiçbir girişim, kamu malını yağmalamaya kalkışan haramilerle hukuk önündeki mücadelemize engel olamayacaktır. Bununla birlikte böylesine hassas bir süreçte THK aleyhine iftira haber yapanlarla kaynakları hakkında tüm hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyumuzla paylaşırız.”

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108