SosyalBen Vakfı ve Umut Parkı Gürsu Kazıklı Mahallesinde Buluştu

SosyalBen Vakfı ve Umut Parkı kurucusu Ece Çiftçi Cemer Kent Ekipmanları’nın desteği ile dördüncü Umut Parkı açılışını 19 Ocak tarihinde Bursa Gürsu İlçesi Kazıklı İlkokulu'nda gerçekleştirerek çocukların yüzünü güldürdü...

28 Ocak 2022 Cuma 16:25
SosyalBen Vakfı ve Umut Parkı Gürsu Kazıklı Mahallesinde Buluştu

Ece Çiftçi doğum gününde İyilik Paylaş Platformu üzerinden başlattığı kampanya sayesinde Umut Parkı’nın ilki Mart ayında Şanlıurfa’da açıldı.

Ece Çiftçi'nin sosyal medya özelinde başlatmış olduğu kampanyaya destek olan Cemer Kent Ekipmanları başta Kars Umut Parkı olmak üzere 2023 sonuna kadar açılacak tüm Umut Parkları için ana sponsor oldu.

Cemer Kent Ekipmanları’nın sponsorluğu  kapsamında Umut Parkı’nın ikincisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine uygun olarak Kars’ın Digor ilçesinde yer alan Hisarönü İlkokulu’nda, üçüncüsü Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yer alan Kozdere İlkokulu’nda öğrencileri ile buluşan Umut Parkı’nın dördüncüsü 19 Ocak tarihinde Bursa Gürsu İlçesi Kazıklı İlkokulu'nda açıldı.

Açılışa, Gürsu Belediye Başkanı  Mustafa Işık, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş, Şükrü Şenkaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü, Nevale Fırın’dan Ayşe Aktaş, BUİKAD Başkan Yardımcısı  Seyda Örçün Şençayır,  Serhan Şençayır, Tofaş Pazarlama ve İletişim Menajeri Efe Şekerci, Harun Dağlıoğlu ve  Cansu Yılmaz Sarıbal katıldı.

“Hayallerime Dünya İnandı”                     

Hayali çocuklara sosyal fayda sağlamak ve çocukların yeteneklerini keşfetmeleri için onlara yol göstermek olan seri sosyal girişimci ve SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, Kasım 2020’den beri çocukların oyun oynama haklarına erişimini kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ece Çiftçi, “Hayallerime dünya inandı” diyerek çocukların hayatlarında fark yaratmak için faaliyetlerine devam ederken, birbirinden güçlü kurumlarla işbirliği yaparak sağlanan faydayı sürdürebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Çocukların oyun oynama hakkının yeme, içme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar arasında görülmesi gerektiğine inanan SosyalBen Vakfı kurucusu Ece Çiftçi bu inançla çıktığı yolda amacının oyun parkı olmayan okullara Umut Parkları kurmak ve bu parkları Türkiye geneline yaymaktı. Sosyal medyanın iyiliği yayma gücüne inanarak doğum gününde  başlattığı bu proje dalga dalga büyüdü…

Ece Çitfçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şunu biliyoruz ki oyun çocukların fiziksel, sosyal, bilişsel ve duygusal gelişiminin vazgeçilmez bir unsuru aynı zamanda temel bir çocuk hakkı ancak maalesef dünyadaki pek çok çocuk gelişimlerini destekleyecek güvenli oyun alanları ve oyuncaklara sahip değil. Umut Parkı girişimiyle, oyun oynamanın her çocuğun en temel hakkı olduğu bilerek, tüm çocuklar en temel haklarından biri olan oyun oynama hakkına erişebilsin diye Cemer Kent Ekipmanları ile 2023 yılına kadar çocukların hayal güçlerine, arkadaşlıklarına ve geleceğe dair planlarına ortak olmayı hedefliyoruz” dedi.

Cemer Kent Ekipmanları Genel Müdür Yardımcısı Aziz Burak Eroğlu açıklamasında, Umut Parkı Projesi’nin geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu, gelişim çağındaki çocukların eşit haklara sahip olduğunu ve bu hakkın tüm çocuklara ulaşmasının kendi sorumluluklarında olduğunu belirtti. Oyun oynamak her çocuğun hakkı mottosuyla yola çıkan Ece Çiftçi’ye destek olmaktan dolayı duydukları mutluluğun altını çizerken, “Oyun grupları alana kurulurken çocukların umutla, heyecanla bekleyişlerine tanık oldukça bir kez daha her şey için değer diyorum. Bu güzel çocukların mutluluğuna ortak olabilmek ve hayatlarına dokunmak bizler için çok değerli“ dedi.

Umut Parkı Hakkında: Umut Parkı, tüm çocuklar en temel haklarından biri olan oyun oynama hakkına erişebilsin diye Ece Çiftçi’nin 15.11.2020’de doğum gününü çocuklara armağan etmesiyle başlattığı umudun simgesi olan bir kampanyadır. Umut Parkı yolculuğu oyun oynamanın her çocuğun en temel hakkı olduğu bilinerek başlamıştır. Oyun çocukların fiziksel, sosyal, bilişsel ve duygusal gelişiminin vazgeçilmez bir unsuru aynı zamanda temel bir çocuk hakkı, ancak dünyadaki pek çok çocuk gelişimlerini destekleyecek güvenli oyun alanları ve oyuncaklara sahip değil. Çocukların oyun hakkından mahrum kalmasınınsa ciddi sonuçları var. Oyun oynamak çocuğun beslenme, sağlık, barınma ve eğitim gibi en temel ihtiyaçları arasında yer alan yasalarla da güvence altına alınmış bir çocuk hakkı. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi’nin 31. maddesi çocuğun oyun hakkını tanımlamaktadır.

Umut Parkı instagram hesabı: https://www.instagram.com/umutparki/

Ece Çiftçi Hakkında:

SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Gençlik Kooperatifi yaratıcısı Ece Çiftçi, 2012 yılında New York Üniversitesinin İletişim Becerileri programından mezun olduktan sonra sosyoloji lisans eğitimini tamamladı. Ardından Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Şu anda Antropoloji doktorasına devam ediyor. 2013 yılında kurduğu SosyalBen Vakfı ile birlikte güzel çalışmalara imza atan Ece Çiftçi ulusal ve uluslararası pek çok platformda konuşmacı olarak yer aldı.

Genç bir sosyal girişimci ve sosyolog olan Çiftçi, “Hayallerime Dünya İnandı” diyerek çıktığı bu yolda SosyalBen Vakfı ile 11 ülkeden 45.000’i aşkın çocuğa umut oldu. Ece Çifti, 2018’de ABD Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği “Gelecek Vadeden Genç Liderler” töreninde ödül alan ilk Türk oldu ve dünya listesinde yerini aldı…

Aynı zamanda Forbes Dergisi’nin listelediği “Türkiye'nin en başarılı 30 yaş altı 30 genci” ve “40 Yaş Altı 40 İş İnsanı” listelerinde yer aldı. Ece Çiftçi her geçen gün toplumsal faydayı üst düzeye çıkaracak farklı sosyal girişim fikirleriyle büyümeye devam ediyor. (www.ece-ciftci.com/)

Cemer Kent Ekipmanları Hakkında:

1994 yılında İzmir’de çıktıkları bu yolda, 25.000 m²’lik açık alan ve 50.000 m² kapalı alan içerisinde 183 çalışanı ile üretimini sürdürmektedir. Sektördeki 30 yıllık geçmişiyle gerek yurtiçinde gerek yurtdışında birçok çocuğun gelişimine katkı sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak için AR-GE ve tasarım çalışmaları devam etmektedir.

Kaliteli bir kent yaşamı için; CMRPLAY markası ile çocuklar için oyun parkları, CMRXTREME markası ile gençler ve yetişkinler için macera parkları, CMRACTIVE markası ile çocuklar, yetişkinler ve engelliler için fitness aletleri ve CMRURBAN markası ile de kent ekipmanları, CMRIDEA ile özel tasarım ürünler, CMRHIC markası ile yer zemin için kauçuk üretmektedir.

Kendi sektöründe, Türkiye’nin adını uluslararası arenada duyurmayı başarmış olmanın verdiği gururla “Düşten Gerçeğe” sloganıyla çıktığı yolda yeni nesil oyun gruplarıyla Türkiye’de ve Dünya'da başarılı projelerle adından söz ettirmektedir.

İnstagram Hesabı: https://www.instagram.com/cemerkent/

SOSYALBEN VAKFI

banner119
Son Güncelleme: 28.01.2022 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108