Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: “Batı dünyası Ortaçağ ruhuna geri döndü”

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Hollanda hükümetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tavrını kınadı.

13 Mart 2017 Pazartesi 11:07
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: “Batı dünyası Ortaçağ ruhuna geri döndü”

Memiş, yaşananların ancak barbar Ortaçağ ruhu ile açıklanabileceğini belirtti. 

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şubesi Olağan Genel Kurulunda konuşan Memiş, Avrupa ülkelerinin yüzlerindeki maskelerini çıkartarak Ortaçağ’daki karanlık ve barbar ruhlarına geri döndüklerini, insan hakkı ihlali, demokrasinin rafa kaldırılması, uluslararası hukuk ve teamüllerin ayaklar altına alınması gibi her türlü çifte standardı yaşamaya başladıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Memiş, “Ortaçağ Batısının barbarlığı ile karşı karşıya kalmış olan Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya geçmiş olsun derken, cesur davranışından, bütün Hollanda’yı korkutacak cesur ve metanetli meydan okumasından dolayı da kutluyoruz” diye konuştu.

“Hollanda büyük bir skandala imza atmıştır”

Memiş, Almanya’da başlayan hazımsızlığın Hollanda’ya da sıçradığını ifade ederek, “Önce Almanya salon vermedi, bunu Hollanda izledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermeyen, ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı Rotterdam’daki Türkiye Konsolosluğuna sokmayan Hollanda, çizmeyi aşmış, diplomatik kuralları, uluslararası hukuku ve genel teamülleri görmezden gelerek büyük bir skandala imza atmıştır” şeklinde konuştu.

Dünyaya sözde insan hakkı ve demokrasi ihraç edenlerin söz konusu Türkiye olunca yaşadıkları çifte standarda dikkat çeken Memiş, bunun büyüyen ve gelişen Türkiye’den duydukları rahatsızlığın en bariz göstergesi olduğunu kaydetti. Batı’da olmasından başka özelliği olmayan bu tür ülkelerin söz ve telkinlerine aldırış edilmeyeceğini belirten Memiş, “Çifte standart konusunda yüzsüzlükte zirve yapmış Batı’nın başka ülkelere ve özellikle ülkemize karşı söyleyeceği her sözü, ‘ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ anlayışıyla görmezden geleceğiz. Ayrıca söze bakacağız söz mü diye; söyleyene bakacağız adam mı diye” ifadelerini kullandı.

“Büyük ailemizle ‘evet’ diyoruz”

Vatandaşların Hollanda’ya karşı tepkilerini dile getirmelerinin en doğal hak olduğunu söyleyen Memiş, hukuk içinde kalınması gerektiğinin altını çizdi. Devletin Hollanda’ya karşı uygulayacağı her yaptırımın arkasında olacaklarını da belirten Memiş, dik duran, eğilmeyen bir Türkiye için çalıştıklarını kaydetti. 16 Nisan referandumuna da bu anlayışla yaklaştıklarını söyleyen Memiş, “Dostumuz gibi görünenlerin gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. Terör örgütlerine hamilik yapmaktan çekinmeyen, bunu gözümüzün içine sokarcasına yapan ve gösteren Batı ülkelerinin ülkemize karşı takındıkları tavrı ibretle izliyoruz. Onların rahatsızlığı milli iradenin perçinlenecek olması, güçlü ve lider ülke Türkiye’nin temellerinin atılacak olması.

Bölgesinde lider ve söz sahibi bir Türkiye’nin ayak seslerinin duyulmuş olması. İşte biz Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak güçlü teşkilatımız, büyük ailemizle ‘evet’ diyoruz” dedi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
SAĞLIK SEN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108