Patili dostları için çizdiler

'Mutlu patiler için sanat' etkinliğinin geliri sokak hayvanlarına

19 Aralık 2016 Pazartesi 12:21
Patili dostları için çizdiler

Eskişehir’de bulunan iki resim öğretmeni tarafından organize edilen ‘Mutlu patiler için sanat’ etkinliğinin gelirleri, hayvanseverlerin patili dostlarına bağışlandı. 
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliğinden mezun olan Gizem Süzen ve Filiz Karaca’nın eğitmenliğini yaptığı Giz- Sanat Atölyesi ile Baca Güncel Sanat İnisiyatifi ekibinin düzenlediği etkinlikte elde edilen gelirler, soğuk havalar dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının bakımları için kullandı. Sosyal medya üzerinden etkinlik oluşturan ve kısa sürede çok sayıda kişiye ulaşan ikili, 3 gün boyunca hayvanseverlerle birlikte sanatsal işler ortaya çıkardı. Sanatseverlerin ve hayvanseverlerin bir araya geldiği sanat etkinliğinde eğitmenler, katılımcılarla tek tek ilgilenerek resim hakkında bilgiler de verdi.



"Sanatımızı bu defa sokak hayvanları için yaptık"
Soğuk havalarda üşüyen ve yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için çalışmalar yaptıklarını aktaran Karaca, "Bu etkinliği en başta sokak hayvanları için düşündük. Malum kış ayları geldi. Onların sokakta kötü bir şekilde yaşaması, mama bulamaması, barınma yerlerinde yaşadıkları sıkıntı dolayısıyla biz tamamen onlar için sanat yapıyoruz. Buraya gelip insanlar istedikleri resmi yapıp bağışta bulunabilirler. Bu bağışlarla biz yine mama alıp sokak hayvanları için dağıtacağız. Dün başladık çalışmalarımıza. Güzel bir etki oldu. Resimleri tamamen onlar amaçlı yaptığımız için gönlümüz rahat bir biçimde çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.



"Resim yapan ya da yapamayan herkes destek amaçlı katıldı"
Gerçekleştirdikleri etkinliğe gelen tepkilerin son derece olumlu olduğunu dile getiren Resim Eğitmeni Gizem Süzen, "Bu etkinlikte de resim yapabilen veya yapamayan hiç önemli değil. Sadece burada eğlenceli vakit geçirmek isteyen insanlar gelip etkinliklerini yapıyorlar, resim yapıyorlar burada. Etkinliğimizi, hayvanlara destek amaçlı düzenledik. Mama alıp gelebiliyorlar buraya ya da resim yaparak bağışta bulunmak isteyen insanlar bağışta bulunuyor. Bütün toplanan bu yardımlarla sokak hayvanlarına destek amaçlı yardım yapılacak" ifadelerini kullandı.



"Burada resim yapıp eğlenceli zaman geçirdik"
Düzenlenen 'Mutlu patiler için sanat' etkinliğine katılan Zuhal Ak ise şunları dile getirdi:
"Bu genç arkadaşların yaptığı etkinliğe katılımcı olarak geldim. Çok yerinde bir etkinlik bence. Destek olmak amaçlı geldim. Burada resim yapıp eğlenceli vakit geçirdik. Hoş güzel bir etkinlik sokak hayvanlarına hem mama alma amaçlı hem de arkadaşların yeni açmış olduğu atölyede ortamı görmek, eğlenceli vakit geçirmek amaçlı geldim. Daha önce hobi amaçlı resim yapıyordum. Ama bu ortam bir aile ortamı. Bir ev ortamında resim yapmak daha eğlenceli geldi. Dışarıda gördüğümüz kediler köpekler havalar malum soğuk kış günü. Hem de onlara destek olmak amacıyla sanatımızı gerçekleştirdik."

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Patili DostResim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108