Muş’ta köylüler su sıkıntılarını kar eriterek gideriyor

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 gündür elektriksiz ve susuz kalan köylüler kazanlarla taşıdıkları karı, sobanın üzerinde eriterek su ihtiyaçlarını gideriyor. 

17 Aralık 2016 Cumartesi 10:57
Muş’ta köylüler su sıkıntılarını kar eriterek gideriyor
Muş'ta kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Kumluca Köyü sakinleri hem elektriksiz hem de susuz kaldı. Köylüler, el arabası ve kazanlarla taşıdıkları karları soba ve tandır üzerinde eriterek kendilerinin ve hayvanların günlük ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyor. Elektrik arızası nedeniyle 3 gündür susuz kalan köylüler, kızaklarla çamurlu su taşıyarak, arıttıktan sonra ihtiyaçlarında kullandıklarını söyledi. 
3 günden bu yana elektriklerin olmaması nedeniyle kar erittiklerini ifade eden Güleser Sayılgan, "Biz ve hayvanlarımız susuz kaldık. Karı böyle eriterek kendimiz için mi kullansak, hayvanlar için mi kullansak bilemiyoruz. Çok zor durumdayız. Sabah kalkıp, bu saate kadar kar eritiyorum. Yakacağımız da kalmadı, daha ne diyebilirim ki" dedi.



Hayvanlarının 3 gündür susuz olduğunu belirten köy sakini 80 yaşındaki Bedrettin Sayılgan da, "Kar getirerek o karı hayvanların önüne veriyorum. Elektrik yok, her sene, her zaman halimiz böyle. Bizim memleketimiz zulüm memleketi, kar, kış. Biz burada merkeze bağlı bir köyüz ama sahibimiz yok, gelen yok, giden yok. 3 gündür yol yok, iz yok, su yok. Hayvanımız içeride 3 günden bu yana susuz. Böyle ne yapacağız biz? Elektrik olmadığı için haliyle suyumuz da olmuyor" ifadelerini kullandı.



Erhan Ekin ise, "3 gündür elektriğimiz yok. Merkeze bağlı bir köyüz. Yaya olarak yürürsek yarım saatte merkeze varıyorsun VEDAŞ ekipleri sağ olsunlar herhalde ilk gece gelmişler kendilerine göre bir yol bulmuşlar. Biz burada mahsur kalmışız diye. 3 gündür hayvanlarımızın ve kendi su ihtiyacımızı karı eriterek görüyoruz. Gerekli mercilere sesimizi duyurmak istiyoruz. Halimiz ortada. Biz kendimizi idare ediyoruz, yalnız hayvanlar susuz ne kadar dayanabilir artık bilemiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108