Malik Aksel Bursa`da anıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet döneminin önemli ressam ve yazarlarından Malik Aksel’in ölümünün 31. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

13 Şubat 2018 Salı 23:23
Malik Aksel Bursa`da anıldı

Cumhuriyet döneminin usta ressam ve yazarlarından olan Malik Aksel, ölümünün 31. yıldönümü münasebetiyle Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programıyla anıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) kendi adıyla oluşturulan galeri alanında düzenlenen programa, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Emin Ayışığı Anaokulu ve Bursa Kent Konseyi Ressamlar Grubu katıldı. Malik Aksel’in orijinal tablolarının bulunduğu galeri alanındaki programda, Sergi ve Müze Küratörü Mehmet Lütfi Şen tarafından Malik Aksel’in hayatına ve eserlerine yönelik bir sunum yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle yurt dışında resim alanında eğitim gören Malik Aksel’in resimde özgün bir dil oluşturduğunu söyleyen Şen, Malik Aksel’in taklit etmeden her zaman kendi kimliğiyle üretmeye önem verdiğini hatırlattı. Anadolu topraklarının en önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, bu değerlere toplum olarak sahip çıkmamız gerektiğini belirten Şen,  sahip olunan kültürü çağdaş dille dünyaya da yaymak gerektiğini aksi takdirde yeni nesillerin başka toplumları örnek alarak onlar gibi yaşamaya başlayacağını ifade etti. Malik Aksel’in tüm yaşamı boyunca bu konuyla dertlendiğini, bu yükü omuzladığını anlatan Şen, Malik Aksel’in zadece bu yönüyle dahi önemli bir isim olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’ne programa katılan Yaşar Elmas, Malik Aksel’in Türk sanatına çok önemli katkılar sunduğunu hatırlatırken, oğlu Murat Aksel’e orijinal ve özel tabloları Bursalıların izlemine sunduğu için teşekkür etti.

Konuşmanın ardından program soru cevapla devam etti. Program sonunda Yaşar Elmas ve Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik tarafından günün anısına Mehmet Lütfi Şen’e hediye takdim edildi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108