Madame Tussauds, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyor

Ölümünün 79’uncu yılında saygı ve özlemle anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu figürü, 250 yıllık tarihe sahip balmumu heykel Müzesi Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçilerle buluşacak.

06 Kasım 2017 Pazartesi 18:54
Madame Tussauds, 10 Kasım’da  Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyor

İstanbul, 6 Kasım 2016 – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yılında, her zaman ve her yerde olduğu gibi Madame Tussauds İstanbul’da da saygı ve özlemle anılacak. Merkezi Londra’da bulunan 250 yıllık tarihe sahip balmumu müzesi Madame Tussauds’da sergilenen Atatürk figürü bu anlamlı günde ziyaretçilerle buluşacak.

30’un üzerinde heykeltıraş, 4 ay boyunca çalıştı

Atatürk’ün 1931 yılında, dünya çapında bir devlet adamı olarak öne çıktığı dönemdeki halini yansıtan figür, Londra Madame Tussauds Stüdyolarında 30’un üzerinde heykeltıraş ve araştırmacının 4 ay süren yoğun çalışmaları sonucunda hazırlandı. Hâlihazırda Madame Tussauds’un Londra’daki merkezinde sergilenen Atatürk figürü esas alınarak, Anıtkabir Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan yeni balmumu figür, titiz araştırmaların ardından özenli bir çalışma süreciyle birlikte son halini aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün figürü Madame Tussauds’un İstanbul’daki merkezinde, ziyaretçi turunun başladığı noktadaki ilk figür olarak hem Türkiye’den hem de yurtdışından gelen ziyaretçileri karşılıyor.

FASELİS

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108