Kefensüzen Camii Yeniden Doğuyor

Bursa’nın göbeğinde yer alan ve 1450’li yıllarda yaptırılan Kefensüzen Camii, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenileniyor.

07 Ağustos 2018 Salı 18:07
Kefensüzen Camii Yeniden Doğuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları, Bursa’da bulunan en küçük tarihi eseri de kapsayacak şekilde hız kesmeden sürüyor. Bir yandan somut olmayan kültürel eserler üzerinde faaliyetlerini yoğunlaştıran, bu alanda gerçekleştirdiği etinliklerle toplum lehine kamuoyu oluşturan Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan ecdat yadigarı yapıları yenileyerek bir bir ayağa kaldırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu doğrultuda ele aldığı çalışmaların sonuncusu, Fomara Doğanbey konutları arasında yer alan ve 1450’li yıllarda yaptırılan Kefensüzen Camii oldu. Restorasyon uygulamalarına yaklaşık 1 yıl önce başlanan yapı, tamamlanma aşamasına geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nden Kefensüzen Camii’nin restorasyonuna ilişkin yapılan açıklamada, Bursa’daki tarihi ve kültürel miras çalışmalarının hız kesmeden, ayrıntılı şekilde sürdüğü kaydedildi. Kefensüzen Camii’nin de bu çalışmalar kapsamında ele alındığı belirtilen açıklamada, tarihi caminin açılışının en kısa zamanda gerçekleştirileceği ve binanın yine eskiden olduğu gibi ibadethane olarak hizmet vereceği vurgulandı.

BBB

banner119
Anahtar Kelimeler:
Kefensüzen Camii
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108