Kar yağışı lastikçi esnafının yüzünü güldürdü

Lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu yaşanmaya başlandı

16 Aralık 2016 Cuma 15:03
Kar yağışı lastikçi esnafının yüzünü güldürdü

Soğuk havanın etkili olduğu Afyonkarahisar’da hafta başından itibaren aralıklarla yağan kar sebebi ile lastikçilerde “kış lastiği” yoğunluğu yaşanmaya başlandı. 
1 Aralık 2016’da yürürlüğe giren zorunlu uygulamaya rağmen hala lastiklerini değiştirmeye araç sürücüleri kar yağışı ile birlikte soluğu lastikçilerde almaya başladı. Kar yağışı ile birlikte normal günlerden daha fazla çalışamaya başlayan lastikçilerin ise son 3 gündür geceleri de çalışarak vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydettiler.
Yoğunluğu çok fazla arttığını ifade eden Sanayi Sitesindeki lastikçi esnafı Arif Şanlı, kış lastiğinin özellikle güvenlik için çok önemli olduğunu vurguladı. Şanlı, “İşler kar yağdıktan sonra bayağı hızlandı ve şu an çok yoğun. Günlük yaklaşık 40 aracın lastiklerini değiştiriyoruz. Kış lastiği gerekli olan müşteri ve insanların sağlığı içinde önemli, kaza yapmalarına gerek yok kar lastiğini taksınlar. Lastik değişim ücretlerini 40 TL’ye yapıyoruz. Genelde bizlere otomobil grubu geliyor” diye konuştu.
Şanlı, 'neden kar yağınca yoğunluk oldu' sorusuna ise esprili bir dille yanıt vererek, “Bizim Türk milleti ne yazık ki hep böyle oluyor. Aslında Kasım ayında takılması gerekiyordu” dedi.
Araç sahipleri ise kış lastiği uygulamasına geç katılmalarını nedenini ise bütçeleri elvermediği şeklinde açıklamaya çalıştılar.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
EsnafKarLastikçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108