Kaliteli Birliği Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nü Ziyaret Etti

Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Yönetim Kurulu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret etti.

02 Eylül 2018 Pazar 19:40
Kaliteli Birliği Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nü Ziyaret Etti

KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “yerli üretim, yerli tüketim ve milli belgelendirmeyi teşvik” amacıyla yürütülen“Milli Ses Ver” projesi hakkında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulucay’a bilgi sundu.

Üyeleri Ferudun Baykara ve Gül Çiçek Zengin’in yanı sıra, Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa Araç Proje Müdürü Hakan Karaçengel de hazır bulundu.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Milli Ses Ver’ projesine destek verdiklerini söyledi.

PROF. DR. YUSUF ULUCAY: ‘MEMLEKETİN İYİLİĞİNE OLAN HER ŞEYİN YANINDAYIZ VE DESTEKÇİSİYİZ’

“Milli Ses Ver” projesini destekleyeceklerini açıklayan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yerli üretimin yerli tüketim ülkemizin geleceği için önemli olduğuna dikkat çekti. “Memleketin iyiliğine olan her şeyin yanındayız ve destekçisiyiz” diyen Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Uludağ Üniversitesi’ni hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik kalkınma hedeflerine daha yüksek katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturuyoruz. Bilimsel üretimin niteliğini ve akademik eğitimin kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacak adımlarımızı atarken, kent dinamiklerimiz ile her zaman işbirliği ve istişare içinde olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, önümüzdeki günlerde STK’ları, kamuyu, özel sektörü ve okulları da ziyaret edeceklerini ve “Milli Ses Ver” projesinin detaylarını anlatacaklarını söyledi. Işığıçok, “Kurumlarımız  bu projeye sahip çıkarsa bu bilincin halka yayılması daha kolay olacaktır. Yerli üretim ve tüketimi arttırırsak Türkiye refah seviyesine  ulaşacaktır” diye konuştu.

TSE’Yİ temsilen ziyarete katılan TSE Bursa Araç Proje Müdürü Hakan Karaçengel ise, “TSE’nin geleceği ülkenin geleceğidir” diyerek,  “Yerli ürünlerimizin tüketici tarafından tercih edilebilmesi için kaliteden taviz verilmemeli, ürünler milli sertifikasyon sistemine tabi olmalıdır. Yerli üretimin artması, devletin vermiş olduğu desteklerden faydalanılması, kalitenin TSE’ye tescil ettirilmesi gerekmektedir” dedi.

Ziyaretin sonunda Işığıçok ve beraberindekiler Rektör Ulcay’a proje kapsamında günün anısı olarak Türk bayrağı hediye etti.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108