Fransa, Miştenur Tepesinde askeri üs kurdu

- Fransa, Miştenur Tepesinde askeri üs kurdu - YPG, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına karşı Miştenur Tepesinde Fransız üssü kurdu

24 Kasım 2016 Perşembe 10:57
Fransa, Miştenur Tepesinde askeri üs kurdu

Fransa'nın Şanlıurfa sınırındaki Suriye’nin Kobani kentinde bulunan Miştenur Tepesinde askeri üs kurduğu iddia edildi.

Suriye’de DAEŞ’e karşı yapılan operasyonlara koalisyon gücü olarak destek veren Fransa’nın, Kobani’deki Miştenur Tepesine askeri üs kurduğu iddia edildi.



2014 yılında DAEŞ’in Kobani’ye saldırısı sırasında ele geçirmek için YPG terör örgütü üyeleriyle şiddetli çatışmaya girdiği Miştenur Tepesi, Kobani’ye hakim bir tepe olarak biliniyor. Haziran 2016’da Suriye’ye asker gönderen Fransa, YPG terör örgütü üyeleriyle birlikte Miştenur Tepesinde askeri üs yapmaya başladı. Yaklaşık 5 ay süren çalışmaların ardından tamamlanan askeri üs içerisinde Fransa askerleriyle birlikte ABD askerleri ve YPG’lilerin de olduğu öğrenildi. YPG ve YPJ terör örgütü sözde bayraklarının dalgalandığı askeri üs içerisinde yaklaşık 10 metre yüksekliğinde gözetleme kulesi, barınaklar, mühimmat depoları, eğitim alanları, karargah binası, komuta merkezi olduğu iddia edildi.

Türkiye'nin sınır ötesine düzenleyebileceği operasyonlara karşı YPG terör örgütünün o bölgede Fransa ve ABD askerlerinin kullandığı bir üs kurdurduğu belirtildi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 24.11.2016 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108