Edirne Belediye Meclisi'nde tartışmalı seçim

AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe: "Orada bizi çok üzen gerçekten demokrasi ayıbı işlenmiştir"

06 Nisan 2017 Perşembe 17:21
Edirne Belediye Meclisi'nde tartışmalı seçim

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe dün yapılan Edirne Belediye Meclis toplantısı için "Orada bizi çok üzen gerçekten demokrasi ayıbı işlenmiştir." dedi.

AK Parti İl Başkanı Akmeşe, partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda yaptığı açılamada, dün nisan ayı belediye meclis toplantısının yapıldığını anımsatarak, "Orada bir seçim var sandık orada, oylar orada, herkesin gözü önünde olması gereken bir sayımı maalesef sayın belediye başkanı katip üyeleriyle beraber alıyor kendisi makam odasına götürüyor." dedi.

- Demokrasi ayıbı

"Orada bizi çok üzen gerçekten demokrasi ayıbı işlenmiştir" diyen Akmeşe konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meclis toplantısının 17. maddesine göre encümen üyeliğine üç tane arkadaşımızın seçilmesinin oylamasına gidilmişti. Tabi bu oylamaya da üç tane CHP'den meclis üyesi, 2 tane AK Parti ve 1 tane de MHP'den arkadaşımızın isimleri verilmiş. Tabi yapılan oylama sonucunda Aydın Koruyan 14, Serkan Liznak 13, Yüksel Aksoy 13, Naide Demir 12, İsmail Arda 11 ve Ahmet Karagülle 11 oy alarak, oylamanın böyle sonuçlandığı belediye başkanı tarafından açıklanmış mecliste.

Tabi bizim arkadaşlarımız burada bir yanlışlık olduğunu, bu oylamanın doğru şekilde yapılmadığını belirtip itiraz dilekçesini MHP'lilerle beraber belediye başkanına yani meclise sunmuşlar. Tabi bu arada apar topar sayın başkan, telaşla benim gördüğüm kadarıyla, duyduğum kadarıyla iki katip üyeyi de yanına alıp, sandığı da oyları da yanına alıp meclise 15 dakika ara verdiğini söyleyip makam odasına geçtiğini söylediler.

- Başkan sandığı odasına götürdü

Yani çok vahim bir durum. Orada bir seçim var sandık orada, oylar orada, herkesin gözü önünde olması gereken bir sayımı maalesef sayın belediye başkanı katip üyeleriyle beraber alıyor kendisi makam odasına götürüyor. Yaklaşık 15 dakika ara verdim diyor ama bu itirazdan sonra ara yarım saati geçmiş herhalde tekrar meclis salonuna dönüyor. Ve arkadaşların sehven yanlışlık yaptığını oylamanın bir tane boş diğerlerinin de 13, 13 olduğunu ve tekrar seçime gidilmesini söylüyor."

- Valiliğe gidecekler

Katip üyelerinin güvenilirliğinin kaybolduğunu ifade eden Akmeşe, konuyla ilgili valiliğe başvuracaklarını belirtti.

Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Turgut Terzi, belediyenin çalışma prensipleri içerisinde en yetkili organın meclis olduğunu ifade etti.

Göreve geldikleri günden bu yana anlaşılabilir, anlatılabilir ve denetlenebilir olmayı amaçladıklarını aktaran Terzi, "Encümenle ilgili olarak CHP'nin kendi parti içerisinden gösterdiği adayların dışında geçen yılda bu yılda MHP ile birlikte iki tane AK Parti'den bir tane de MHP'den aday göstererek adaylarımızın bulunmasını, Edirne halkına daha geniş anlamda encümen ve belediye çalışmaları anlatılabilir düşüncesiyle istiyorduk. Şimdi de böyle bir tablo ortaya çıkınca itiraz dilekçemizi verdik."

AA

banner119
Son Güncelleme: 06.04.2017 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108