Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği

Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği, 2000 yılında dil ve konuşma bozuklukları alanında uluslararası kriterlere uygun olarak eğitim almış mezunların oluşturduğu bir meslek derneğidir.

04 Mart 2022 Cuma 20:19
Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği

Derneğimizin kuruluş amaçları arasında, dil ve konuşma terapistliğinin en yararlı ve etik bir biçimde icra edilmesini sağlamak, dil ve konuşma bozuklukları konusunda halkı ve diğer uzmanları bilgilendirmek, dil ve konuşma bozukluklarının tanı ve tedavisi için yapılan bilimsel çalışmaları teşvik etmek yer almaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulduğu günden bu yana meslek yasasının çıkarılması, ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenmesi, bilimsel yayınların yer aldığı derginin çıkarılması ve sosyal sorumluluk projelerinin yürütülmesi sayılabilecek öncü adımlarından bir kaçıdır.


 
Dil ve Konuşma bozukluklarının toplum nüfusundaki yaygınlığı %3.5 dir. Bazı dil ve konuşma bozuklukları gelişimsel olarak belirli bir nedene bağlı olmadan ortaya çıkabileceği gibi, işitme engeli, zihinsel engel, otizm, serebral palsy, inme (strok) ve diğer nörojenik bozukluklar ve kazalar, hastalıklar gibi dış etkenlere bağlı sorunları da dahil edersek toplum içerisinde bu alandaki uzmanlara duyulan ihtiyaç daha fazla anlaşılmaktır.

Dil ve konuşma terapistleri ülkemizde sağlık meslek personeli olarak hastanelerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ve özel dil ve konuşma merkezlerinde hizmet vermektedir.

Bu sorunları yaşayan bireylerin doğru ve etkili sağlık hizmetine erişebilmeleri, uzmanların hangi kuruluşlarda çalıştığının bilinmesi, yaşanan sorunlara yönelik müdahalenin ne zaman yapılması gerektiği gibi konularda toplumu bilgilendirmek oldukça önemlidir.

Bu nedenle tüm Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de 6 Mart Avrupa Dil ve Konuşma Terapistleri Günü dil ve konuşma terapisi mesleğini tanıtmak ve bu sağlık hizmeti konusunda özel olarak ailelerde ve uzmanlarda genel olarak ise toplumda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.

Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Temsilcileri

BURSA HABER PORTALI

banner119
Son Güncelleme: 04.03.2022 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108