Design Turkey'den Üçge Saturn Raf Sistemlerine ''İyi Tasarım Ödülü''

Mağaza ekipmanları ve raf sistemlerinde dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan ÜÇGE, Türkiye’de tasarımla markalaşmanın yolunu açmayı hedefleyen ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen Design Turkey “Endüstriyel Tasarım Ödülleri”nde kamu alanı ürünleri kategorisinde Saturn Raf Sistemleri ile “2017 İyi Tasarım Ödülü” kazandı.

10 Kasım 2017 Cuma 22:05
Design Turkey'den Üçge Saturn Raf Sistemlerine ''İyi Tasarım Ödülü''

Ödülü almak üzere sahneye davet edilen ÜÇGE Teknik Yönetmeni Serdar Şahin ve Metal Metot Yöneticisi Fatih Katip’e ödül, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve  TİM Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi tarafından takdim edildi.

Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirerek, iyi tasarlanmış ürünlerin topluma ve endüstriye sağladığı faydaları görünür kılmak amacıyla T.C. Ekonomi Bakanlığı (EB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle TURQUALITY® Programı dâhilinde düzenlenen Design Turkey “Endüstriyel Tasarım Ödülleri” 8 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Design Turkey 2017’de ödül alan tasarımlar, dünyaca tanınan Türk ve yabancı tasarımcılardan oluşan seçici kurulunun titiz değerlendirmesi sonucu ödül almaya hak kazandı. ÜÇGE’nin, AR-GE çalışmaları ve yüksek teknoloji yatırımları ile perakendeye sunduğu patentli yeni nesil raf sistemi “Saturn Konsept” raftan daha çok ürünün nasıl öne çıkarıldığını ve bu sistemin tüketicide ürün algısını nasıl yarattığını gözler önüne seriyor. Bu sistemde ayrıca hem müşterilere daha yüksek kalitede ürün sunuluyor, hem de müşterilerin mağaza yatırım maliyetine de avantaj olarak yansıması sağlanıyor.

Saturn Konsept kolonları saran açılı rafları, farklı derinlik ve genişlik seçenekleri ile alan verimliliğinin yanı sıra, estetik ve fonksiyonel bir sunum da sağlıyor ve standart raf sistemlerine göre fark yaratıyor.

İyi Tasarım Değerlendirmesi

İyi tasarım rakiplerinden farklıdır, işlevsel, kullanılabilir ve dürüsttür, estetiktir, insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermez, kaliteli bir üretim için detaylandırılmıştır, sürdürülebilirdir. Bunlar iyi tasarımın mutlaka karşılaması gereken ölçütlerdir. İyi Tasarım Ödülleri bu ölçütlerle sektörel bazda yapılan değerlendirmenin sonunda veriliyor.

banner119
Son Güncelleme: 10.11.2017 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108