Bursa`da ‘Cumhuriyet` Bayramı Coşkuyla Kutlandı

‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’, Bursa’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet´in 94. yılı nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında, fener alayı, resmi tören ve Cumhuriyet alayı gerçekleştirildi.

29 Ekim 2017 Pazar 20:23
Bursa`da ‘Cumhuriyet` Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bursa, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ coşkusunu doyasıya yaşadı. Cumhuriyet’in 94. yılı nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Fener Alayı’ ve ‘Cumhuriyet Alayı’ coşkulu anlara imzasını attı.

Tophane’deki ‘Saltanat Kapı’dan başlayan Fener Alayı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının ‘Ata’ya Destan’ adlı sunumu ve Kılıç Kalkan gösterisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde ‘Fener Alayı’ gerçekleştirildi. Fener Alayı’na katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Cumhuriyet’in 94. kuruluş yıldönümünde Bursa’da coşkuyla ve gururla kutlandığını söyledi. Türk Bayrağı ve fenerlerle gerçekleştirilen yürüyüşe katılan Bursalılar, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü ve burada Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Tören coşkusu

Cumhuriyet Bayramı resmi töreni, Bursa Valiliği’nde gerçekleştirildi. Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, tebrikleri kabul etti. Vali Küçük ile Başkanvekili Ödünç, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemine dikkati çeken bir konuşma yaptı. Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir okuduğu törene, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi de gösterileriyle renk kattı. Programın sonunda resmi geçit yapıldı.

Cumhuriyet Alayı

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılının Bursa’da coşkuyla ve gururla kutlandığını, Cumhuriyet’in 100. yılının da büyük gururla kutlanacağına inandığını söyledi. Resmi geçit törenini takiben Cumhuriyet Alayı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Alayı’na katılan vatandaşlar, Atatürk Anıtı önünden başlayarak İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nden Zafer Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Alayı da Bursalılardan büyük ilgi gördü ve renkli görüntülere imza attı.

BBB

banner119
Son Güncelleme: 30.10.2017 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108