Bursa Sahilleri'nde Temizlik Yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sahilleri temizleme çalışmaları kapsamında denizden 55 bin metreküplük atık çıkartıldı. Atıkların 450 metreküpünün ‘su yüzeyinden alınan’ malzemelerden oluştuğu kaydedildi.

03 Ağustos 2018 Cuma 19:07
Bursa Sahilleri'nde Temizlik Yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi, kıyı ve plaj temizliğinin yanı sıra deniz yüzeyindeki atıkların toplanarak bertaraf edilmesi yönündeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Narlı’dan Karacabey Boğazı’na uzanan 115 kilometrelik kıyı şeridi ile 24 adet halk plajı, belediye ekipleri tarafından günlük olarak temizleniyor. Mudanya ile Gemlik’te ise ‘yapılan çalışmalara ek olarak’ su yüzeyinde deniz süpürgeleriyle temizlik faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Deniz yüzeyinden çıkartılan atıklar anında bertaraf ediliyor.

Kıyı ve plajlarda özellikle yaz aylarında cam ve plastik şişe, karton ve alüminyum kutu, tahta ve yosun atıklarına rastlanırken; deniz yüzeyinde ise yine kağıt ve plastik, şişe, tabak, mutfak malzemesi, moloz, araba lastiği, yatak ve buzdolabı atıkları göze çarpıyor. ‘Daha temiz, daha sağlıklı Bursa’ hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hizmetler, halkın deniz ve kıyıları koruma bilincini geliştiriyor.

Ayrıca Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından her sene okullarda verilen eğitimlerle de öğrenciler, denizleri-ekosistemi ve çevreyi koruma yönünde bilgi sahibi oluyor.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108