'Bursa İpeği' Yeniden Hayat Buluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor’ projesi ile kentin somut olmayan kültürel mirası dünya vitrinine çıktı.

27 Temmuz 2018 Cuma 22:09
'Bursa İpeği' Yeniden Hayat Buluyor

Büyükşehir Belediyesi, somut ve somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kent belleğindeki değerleri gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında Umurbey İpek Üretim Merkezi’nde yapılan çalışmalar, meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve İnegöl ilçelerinde kurulan ipek dokuma tezgâhlarında BUSMEK kursiyerleri tarafından üretilen halı ve kumaşlar da Bursa İpeği’nin yaşatılıp tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Uludağ’da ‘Zirve Harirhane’

Uludağ Oteller Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren ‘Zirve Harirhane’ de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. BUSMEK ipek üretim ve tasarım kursunu başarıyla tamamlayan Sevim Çakmak, burayı ziyaret edenlere ipek kozasından nasıl ip çekildiğini ve ipek halıların nasıl dokunduğunu anlatıyor. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde kursiyer olmasının ardından zirvede halı dokumaya başlayan Çakmak, ayrıca uluslararası festivaller, sergiler ve fuarlarda Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasının elçiliğini yapıyor.

BBB

banner119
Son Güncelleme: 27.07.2018 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108