BTM`ye rekor ziyaretçi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 2017 yılında da bilim meraklılarının gözdesi oldu. Yıl içerisinde ulusal ve uluslararası onlarca etkinliğe imza atan BTM’yi yerli yabancı 155 bin kişi ziyaret etti.

04 Ocak 2018 Perşembe 21:21
BTM`ye rekor ziyaretçi

Teknik imkânları, organizasyon kabiliyeti ve vizyonu ile kısa sürede uluslararası arenada saygın bilim merkezleri arasındaki yerini alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, geride bıraktığımız yıl da bilimle iç içe nitelikli zaman geçirmek isteyenlerin adresi haline geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimi topluma yaymak ve gelecek nesillere sevdirmek hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi,  2017 yılında 155 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. 12 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi; deney düzenekleri, sergi salonları, planetaryum, sanal park ve atölye alanlarıyla tüm yıl boyunca yüzlerce farklı atölye çalışması ve bilimsel etkinliğe sahne oldu.  BTM’de Bir Gece ve Bilim Oteli en çok ilgi gören bilimsel faaliyetler arasında yer alırken, klasik eğitim kalıplarının dışına çıkarak eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak amacıyla projelendirilen Öğretmenler Loncası ise 370 üyeye ulaştı.

Sergileri ilgi gördü

Müslüman bilim adamlarının bilim tarihine yön veren çalışmalarının sergilendiği ve tamamen yerli imkânlarla BTM EXHIBIT tarafından üretilen “Altın Çağ”  Sergisi ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarının yer aldığı  “Devr -i Dinozor” Sergisi, özel dizaynı ve gerçeğe yakın efektleri ile yoğun ilgi gördü.  Her iki sergi de yıl boyunca 100 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Dünya Rekoru Bursa’nın

Stem-Maker atölyeleri ile çocukların bilime dokunmalarını, üretmelerini, hayal etmelerini sağlayan BTM, ayrıca uluslararası projeleriyle de geride bıraktığımız yıl adından sıkça söz ettirdi. Her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın sayılı bilimsel etkinliklerinden biri olan Bursa Bilim Şenliği, kırılması güç bir dünya rekoruna sahne oldu. TÜYAP Fuar Merkezi’nde Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda ve BEBKA’nın katkılarıyla gerçekleşen şenlikte 3 bin 417 öğrenci aynı anda 42 dakika süren bir deney gerçekleştirerek Türkiye'nin bilim alanındaki ilk dünya rekorunu kırdı.  Şenliği, 175 bin bilim meraklısı ziyaret ederken Türkiye’nin en büyük bilimsel etkinliğinin proje yarışmasında dereceye girenler toplamda 102 bin lira ile ödüllendirildi.

Gökyüzü meraklıları zirvede buluştu

Aklı gece gündüz bilimde olan gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da bir araya getiren ve 3 gün devam eden ASTROFEST 2017 de renkli görüntülere sahne oldu. NASA, TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ulrecht Üniversitesi gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan, alanında uzman onlarca profesyonelin sunumlarıyla destek verdiği festivalde astronomideki yeni keşifler anlatıldı.

Ünlü İsimler BTM’de

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yıl içinde onlarca seminer ve konferans ile dünyaca ünlü isimleri de Bursalılar ile buluşturdu. 2012 yılında Türkiye’ye sığınan Suriye’nin ilk kozmonotu Muhammed Ahmed Faris,  Dünya Göçmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide,  çocuklarla Mars’a yolculuğu anlattı. Ünlü rehber Talha Uğurluel ise zarafetin inançla taçlandırıldığı, taklitlerini yaptıracak kadar düşmanlarını hayran bırakan İslam medeniyeti “Endülüs”ü anlattı.

BTM Türkiye’ye Rol Model

Kurulduğu yıllarda 100 deney düzeneği ile bilim meraklarına kapısını aralayan, kuruluş felsefesi çerçevesinde sürekli trendleri yakalayan, buna yönelik organizasyonlar yapan ve bilim dünyasını yakından takip eden BTM, 2017 yılında da önemli inovatif başarılara imza attı.  Bilim merkezlerinin kurulması adına Türkiye’ye rol model olan BTM,  dönemsel sergileri ile eğitim teknolojilerini üreten, pazarlayan ve dış dünyaya açılan önemli bir merkez haline geldi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108