Bozbey'den ''Milli Ses Ver'' Projesine Destek

“Milli Ses Ver” projesi kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Koordinatörlüğü yetkililerini ve Kalite Birliği (KALBİR) Yönetim Kurulu’nu kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeye destek verdiklerini bildirdi.

27 Ağustos 2018 Pazartesi 20:53
Bozbey'den ''Milli Ses Ver'' Projesine Destek

TSE Başaraştırmacısı ve “Milli Ses Ver” projesinin koordinatörü Mustafa Karaman, devletin yerli üretimi desteklemesi, tüketicilerin kaliteli ve TSE belgeli yerli ürünleri tercih etmesi, sanayicilerin milli sertifikasyon sistemine geçmesi konularını içine alan “Milli Ses Ver” projesinin devlet politikası haline geldiğini söyledi.

Mustafa Karaman, “Onların yabancı kuruluşları varsa bizim de TSE’miz var. Tüm uygunluk değerlendirme faaliyetlerinin ve yönetim sistemleri belgelerinin TSE’den alınmasını talep ediyoruz. Sanayicimizin milli ses vermesini istiyoruz. Tarımdan sanayiye yerli üretim seferberliği başlatmalıyız . Projemiz, siyasi bir çalışma değil, ticari bir oluşum hiç değil, tamamıyla yerli ve milli bir duruşun gereğidir. Temiz kaliteye dikkat çekiyoruz. Yerli üretimin, yerli tüketimin ve milli sertifikasyonun gerekliliğini anlatıyoruz” diye konuştu.

MUSTAFA BOZBEY: ‘TSE’Lİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYORUZ’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Milli Ses Ver” projesine destek verdiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dün de bugün de TSE’li ürünleri ihalelerimizde şart koşuyoruz. Türkiye’nin son günlerde yaşadığı ekonomik ortamı düşündüğümüzde yerli üretimin ne kadar anlamlı olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte tüketici olarak tüketici alışlıklarımızın da değişmesi gerekiyor. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yerli üretim ama her şeyde yerli üretim diyoruz” dedi.

Kalite Birliği Derneği(KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise, “Üç yıl önce Kalite Birliği olarak Bursa'da başlatmış olduğumuz bu projenin tanıtımını yapmak ve proje hakkında bilgiler sunmak üzere önümüzdeki günlerde kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretlerimize devam edeceğiz. ‘Kalite Şehri Bursa’ çalışmalarıyla Bursa’da kurulan Kalite Birliği, kalite bilincinin oluşmasına yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretmeye ve uygulamaya devam etmekte” diye konuştu.

Prof. Dr. Erkan Işığıçok ayrıca bireysel kaliteden başlamak üzere, toplumsal kaliteyi üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarda bulunduklarına, topluma, sanayiye, kaliteye, tüketiciye, gençlere ve geleceğe faydalı olmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Ziyaret sonunda Başkan Bozbey’e Türk bayrağı takdim edildi.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108