Başkan Aktaş: "Birliğimiz Tüm Oyunları Bozar" Dedi

Yaz döneminde ara verilen Bereket Sofrası geleneğini okulların açılmasıyla birlikte Yeşil Camii’nde yeniden başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlik beraberlik mesajları verdi ve Türkiye üzerinde oynanan oyunların birlik beraberlik içinde bozulacağını söyledi.

21 Eylül 2018 Cuma 21:41
Başkan Aktaş: "Birliğimiz Tüm Oyunları Bozar" Dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, vatandaşlarla aynı sofra etrafında bir araya gelip, sorunları yerinde dinleme amacıyla Bursa’da da uygulamaya başladığı ancak Ramazan ayı ile birlikte ara verilen Bereket Sofrası, okulların açılmasıyla birlikte Yıldırım’daki tarihi Yeşil İmaretinde kuruldu. Sabah namazını Yeşil Cami’de kılan Başkan Aktaş, daha sonra vatandaşlarla birlikte Yeşil İmaretine geçti. Simit, peynir, zeytin ve çaydan oluşan sabah kahvaltısı vatandaşlarla yapılan sohbetle bereketlendi.

Birlik mesajı

Kahvaltının ardından vatandaşlara seslenen Başkan Aktaş, konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi. Coğrafi konumu nedeniyle stratejik bir noktada bulunun Türkiye üzerinde sürekli oyunlar oynandığını ifade eden Başkan Aktaş, “Biz Osmanlı İmparatorluğu gibi üç kıtaya 700 yıl adaletli yönetim anlayışı ile hükmeden bir ecdada sahibiz. O yüzden bu topraklar üzerinde birilerinin hep hesabı oldu. Geçmişte oldu, bugün de var maalesef yarın da olacak. Bizi de Suriye ve Irak haline getirmek istiyorlar. Çünkü hasta Türkiye her zaman onların işine geliyor. Ancak Türkiye kabile devleti değil. 81 milyon nüfusu, güçlü devlet yapısı, güçlü sanayicisi ve dış ülkelerle bağlantıları olan bir ülke. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız sürekli yurtdışında farklı ülkelerle temasta. Zaten bu ezber bozan tavrımız yüzünden bu oyunlar oynanıyor. Ancak tüm bu oyunlarına rağmen bizim birlik ve beraberliğimizi aşamıyorlar. Dün Çanakkale’de, bugün 15 Temmuz’da olduğu gibi söz konusu vatansa birliğimizden asla taviz vermeyiz. Son dönemde yaşanan döviz sömürüsünün neden olduğu sıkıntıları da yine birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum” dedi.

İyi vatandaş olacağız

Konuşmasında Bursa’da hayata geçirdikleri çalışmalara da değinen Başkan Aktaş, ulaşım başta olmak üzere her alanda yoğun bir çaba içinde olduklarını ve önemli mesafeler kat ettiklerini hatırlattı. Bursa gibi Osmanlı’ya 130 yıl başkentlik yapmış, maneviyatı yüksek bir şehirde sadece kent yöneticilerine değil, tüm vatandaşlara önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Başkan Aktaş, “Birilerine göre abdestsiz gezilemeyecek bir şehirde yaşıyoruz. Balkanlardan Kafkaslara kadar farklı coğrafyalardan, Türkiye’nin 30-40 farklı şehrinden gelip, Bursa’da toplanmışız. Bursa’ya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Öncelikle iyi vatandaş olacağız, kurallara uyacağız” diye konuştu.

Başkan Aktaş, vatandaşların taleplerini de tek tek dinleyerek, gerekli çalışmaların program dahilinde yapılacağını da sözlerine ekledi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108