Anadolu Ajansı 97 yaşında

Bolu Valisi Baruş, Belediye Başkanı Yılmaz ve Boluspor Kulüp Başkanı Çarıkçı, AA'nın 97. kuruluş yılını kutladı.

06 Nisan 2017 Perşembe 16:42
Anadolu Ajansı 97 yaşında

Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Anadolu Ajansının (AA) 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Vali Baruş, yayımladığı mesajında, AA'nın başarılarının devamı temenni ederek, "Kurtuluş Savaşımız sırasında, milletimizi doğru ve tarafsız biçimde bilgilendirme amacıyla kurulan ve ülkemizde gazeteciliğin, haberciliğin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen Anadolu Ajansı 97 yıldır ülkemizde doğru, tarafsız ve hızlı haberciliğin öncüsü olmuştur." ifadesini kullandı.

Dünyanın her tarafında yaygınlaşan haberleşme ağıyla bugün uluslararası alanda en önemli haber ajanslarından biri olan AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirten Baruş, tüm mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz ise AA'nın, Türkiye için önemli bir yeri olduğuna dikkati çekti.

Cumhuriyet öncesi kurulan bir ajans olması dolayısıyla AA'nın, Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ve milletimiz için dünyada bir algı operasyonu yapılıyor. Bu algı operasyonunun önüne geçebilecek ve bu konuda en ciddi duruş sağlayacak çalışma içerisinde olduğunu görüyoruz. Ama bu algı operasyonlarının, aleyhimize yapılan bu algı operasyonlarının lehe dönme konusunda da çok gayretli bir çalışma AA’dan bekliyoruz."

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı da AA'nın, Türk basın tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret etti.

Atatürk tarafından kurulduğu gündün bu yana Türk halkına en doğru haberi ileten AA'nın bundan sonraki dönemde de başarılı olması temennisinde bulunan Çarıkçı, özellikle son yıllarda ciddi başarılara imza atan AA'nın, yurt içinde ve dışında yaygın haber ağıyla, güvenilir habercilikte bir dünya markası olduğunu kaydetti.

- "AA'nın amblemini ve haberlerini görmek bizlere keyif veriyor"

Öte yandan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, kuruluş yıl dönümü münasebetiyle ajansın Kocaeli bürosunu ziyaret etti.

Ziyaretinde büro çalışanlarını tebrik eden Ceyhan, Kocaeli, Türkiye ve dünyadaki çalışmalarından dolayı AA'yı tebrik ederek, "Özellikle son 5 yıldır dünyanın neresinden haber almak istesek AA'nın amblemini ve haberlerini görmek bizlere keyif veriyor." dedi.

Ajansın gelecek yıllarda yeni ülkelerde daha büyük ofisler ve daha geniş haberlerle yer alacağına inandığını vurgulayan Ceyhan, "Türkiye büyüdükçe Anadolu Ajansının da buna eşdeğer şekilde Türkiye'nin sesinin dünyaya duyurulması noktasında önemli bir bayraktarlık yapacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Ziyaretin sonunda Ceyhan'a, AA'nın 2016 yıllığı takdim edildi.

banner119
Son Güncelleme: 06.04.2017 22:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108