Akülerin kış aylarında bozulmasının nedeni

Sıcaklıklar düştüğünde otomotiv akülerinin genelde arıza yaptığı bilinmekte. Johnson Controls, kış aylarında akülerin bozulmasının nedenini açıkladı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 12:59
Akülerin kış aylarında bozulmasının nedeni

Çoğu sürücü için akü, motor çalıştığı müddetçe dikkat çekmeyen bir parçadır. Her üç araçtan birisinde arıza olduğunda sebep elektrik sistemidir. Sağlıklı bir akü özellikle sıcaklıklar sıfırın altına düştüğünde arıza riskini azaltır. Şirket belirli ortaklarla beraber Avrupa'da 67 binden fazla aracı test etti. Şirket her dört araçtan birinde akünün zayıf olduğunu ve bunun da aracın düşük performans gösterme, hatta arıza yapma ihtimalini artırdığını belirledi.

Otomotiv aküsü üreticisi şirketin mühendislik başkan yardımcılığı görevini yürüten Dr. Christian Rosenkranz, "Aşırı sıcaklıklar, düzensiz kullanım, kısa yolculuklar ve aracın yaşı, akünün çalıştırma gücünü etkiler. Bu durum akü arızalarının dört ana sebebini ve sürücülerin bunlardan nasıl korunabileceğini açıklıyor'' dedi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108