AK Parti Mersin Gençlik Kolları Halep'teki saldırıları kınadı

AK Parti Mersin Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri, kuşatma altındaki Halep'teki saldırıları kınadı.

16 Aralık 2016 Cuma 15:11
AK Parti Mersin Gençlik Kolları Halep'teki saldırıları kınadı

Gençlik Kolları Başkanı İzzeddin Uçan, Halep'te şu anda insanlığın katledildiğini ifade ederek, "Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım, Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizimse Halep de o kadar bizimdir. Zulmün, gözyaşının olduğu tüm bölgelerin kaderi sözüm ona 'Batılı' dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakılmamalıdır" dedi. 
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Halep'teki saldırıları yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. Ulucami önünde cuma namazı sonrası basın açıklaması yapan AK Parti'li gençler, tepkilerini dile getirdiler. 
İl Gençlik Kolları Başkanı İzzeddin Uçan, yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulmün son günlerde arttığını, Halep'te ise zirveye çıktığını söyledi. Halep'te zulmün bir katliama dönüştüğünü vurgulayan Uçan, "Halep'te şu an insanlık katledilmektedir. Yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep'te bir insanlık suçu işlenmektedir. Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım ve Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizimse Halep de o kadar bizimdir. Bizler vatan toprağını 780 bin metrekareden ibaret görmemeliyiz. Tarih boyunca bizler bizden umudu olan yerleri gönüllerinde vatan kabul etmiş ecdadın torunlarıyız. Bu yüzden bizden olan Halep'i görmezden gelmemeliyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız" diye konuştu.

"Bu bölgelerin kaderi 'Batılı' dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakılmamalıdır"
Tüm dünyanın bu zulme sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizen Uçan, "Başta Halep olmak üzere zulmün, gözyaşının olduğu tüm bölgelerin kaderi sözüm ona 'Batılı' dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakılmamalıdır. Bizler ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Ancak bu acıların paylaşılması gerektiği gerçeğini de her fırsatta dile getireceğiz. Dünyada yaşayan her milletten insanın eşit ve yaşamaya hakkı olduğunu söylemekten geri durmayacağız. Dünyadaki her bir bireyin yaşama hakkını ihlal etmek isteyen bu kirli zihniyete karşı duruşumuzu her zaman göstereceğiz. Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletler'e (BM), kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği'ne (AB), zalim Esad'a desteğini açıktan yapan Rusya'ya ve İran'a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği 'dünya 5'ten büyüktür' sözünü kendimize şiar edinip bu zulme sessiz kalmayacağız. Gençlik olarak bizler başta Halep olmak üzere bizden umudu olan tüm mazlum coğrafyaların yanında olacağız. Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108